ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου: «Πιάστηκαν με τη γίδα στον ώμο, ντροπή»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου καταγγέλλει ότι με «μεθοδεύσεις υφάρπαξαν την ψήφο των δημοτικών συμβούλων της» σε θέμα για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών για το σχολικό έτος 2023-2024.

Η διαβεβαίωση του Προέδρου, σύμφωνα με τη ΛΑ.ΣΥ. ήταν ότι με την απόφαση θα προβλέπονταν η πρόσληψη 30 επιπλέον καθαριστριών πλήρους απασχόλησης και θα υπολείπονταν μόνο 15 που θα ήταν ωρομίσθιες, με την προοπτική στο άμεσο μέλλον να γίνουν και αυτές πλήρους απασχόλησης. Όμως όπως τονίζεται σε ανακοίνωση είχε συμφωνηθεί η μείωση των καθαριστριών πλήρους απασχόλησης κατά 25 άτομα


Η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει ότι «ουδέποτε ψήφισε για την μείωση των καθαριστριών πλήρους απασχόλησης κατά 25 άτομα, αντίθετα την αύξηση αυτών κατά 30».

Ακόμη κάνει λόγο για «σκόπιμη παραπλάνηση από την Δημοτική Αρχή του Δήμου, που αμαυρώνει συνολικά τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου».

Η ανακοίνωση: 

«Πιάστηκαν με τη γίδα στον ώμο ΝΤΡΟΠΗ»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου καταγγέλλει ότι με μεθοδεύσεις που δεν περιποιούν τιμή για κανένα, πολύ δε περισσότερο για την δημοτική αρχή, υφάρπαξαν την ψήφο των δημοτικών συμβούλων της και συγκεκριμένα:

Στις 4/8/2023 σε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου με τον επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητήθηκε η συναίνεση της παράταξης μας για να γίνει δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. με κατεπείγον θέμα την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών για το σχολικό έτος 2023-2024, για να προλάβει να εκδοθεί η σχετική προκήρυξη. Η διαβεβαίωση του Προέδρου ήταν ότι με την απόφαση θα προβλέπονταν η πρόσληψη 30 επιπλέον καθαριστριών πλήρους απασχόλησης και θα υπολείπονταν μόνο 15 που θα ήταν ωρομίσθιες, με την προοπτική στο άμεσο μέλλον να γίνουν και αυτές πλήρους απασχόλησης.

Σε τηλεφωνική συνεννόηση των Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης αφού βρισκόταν έκτος Δήμου λόγω καλοκαιρινών διακοπών, συναινέσαμε να γίνει το Συμβούλιο δια περιφοράς αν και διαφωνούμε σ’ αυτό τον τρόπο λειτουργίας, να παρθεί η σχετική απόφαση που είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος και με την ψήφο την δική μας και να γραφτεί στα πρακτικά της απόφασης ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είναι υπέρ της πλήρους απασχόλησης όλων των εργαζομένων και οι εργαζόμενοι έπρεπε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες της σχολικής καθαριότητας.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την 23/8/2023 και σε σχετικό θέμα για τον προγραμματισμό προσλήψεων καθαριστριών για το σχολικό έτος 2024-2025 μετά από επίμονες ερωτήσεις της Λ.Σ. αποδείχθηκε ότι είχε εγγραφεί σαν ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. που είχε γίνει δια περιφοράς η μείωση των καθαριστριών πλήρους απασχόλησης κατά 25 άτομα. Ντράπηκε και η ντροπή.

Καταγγείλαμε το γεγονός στο Δ.Σ. και  δηλώσαμε ότι η Λ.Σ. ουδέποτε ψήφισε για την μείωση των καθαριστριών πλήρους απασχόλησης κατά 25 άτομα, αντίθετα την αύξηση αυτών κατά 30.

Υπήρξε σκόπιμη παραπλάνηση από την Δημοτική Αρχή του Δήμου, που αμαυρώνει συνολικά τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και βαραίνει προσωπικά το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παραδέχθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την πραγματικότητα των γεγονότων που προαναφέρθηκαν και δήλωσε ότι και ο ίδιος είχε παραπλανηθεί. (Δεν ξέρουμε αν αυτό ήταν η αφορμή της απόφασής του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές και δεν μας αφορά).

Δεν γνωρίζουμε οι άλλες παρατάξεις αν γνώριζαν, κάποιοι βέβαια παραδέχθηκαν ότι γνώριζαν  και η σιωπή τους κρίνεται τουλάχιστον ένοχη  ενταγμένη σε μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους.

Μετά την καταγγελία μας και την φασαρία που έγινε τουλάχιστον καταφέραμε χωρίς αυτό να μας ικανοποιεί αλλά είναι το ελάχιστο, να διορθωθεί η προηγούμενη απόφαση και να μην μειωθούν οι καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης κατά 25 άτομα για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Παρά την διορθωτική απόφαση η ΝΤΟΠΗ θα συνεχίσει να βαρύνει τη Δημοτική Αρχή και να αναδεικνύει την αναγκαιότητα ενίσχυσης της Λαϊκής Συσπείρωσης στις εκλογές στις 8 Οκτώβρη για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Αν δεν υπήρχε η Λ.Σ. θα πέρναγε στο ντούκου μια αντεργατική απόφαση. Όμως το ίδιο δεν έγινε και με άλλα θέματα όπως ενδεικτικά αναφέρουμε, με τις αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΥΑ ή με τις ενοικιάσεις των χωραφιών στο Αγγελόκαστρο και αυτές θα περνούσαν στα μουλωχτά από την Δημοτική Αρχή με την συναίνεση και άλλων αν δεν υπήρχε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Υ.Σ.:  Αλήθεια τα τοπικά ΜΜΕ δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν κατάλαβαν και γι’ αυτό δεν έγραψαν τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα. Έτσι θα προχωρήσουμε τις επόμενες 45 ημέρες μέχρι να φτάσουμε στην κάλπη

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Παπανικολάου Τιμολέων

Καρναβιάς Ιωάννης

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

3 Σχόλια

  1. ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ “ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ” ΤΑ ΣΑΝΟΦΑΓΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…ΤΟ “ΚΡΑΤΟΣ” ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΑΛΑΖΙΟ…ΕΤΣΙ ΒΓΗΚΕ ΤΟ 41% ΜΕ “ΒΟΛΕΜΑ” ΥΜΕΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 91%…ΤΩΡΑ, ΤΑ ΠΕΡΙ “ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ” ΑΠΟ ΤΟΝ “ΠΡΟΕΔΡΟ” ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ “ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ” ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΕΛΑΝΕ…Υ.Γ.:ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ “ΣΤΕΛΕΧΗ”: ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ – ΨΗΦΑΛΑΚΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ “ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ”…ΜΕ ΤΗΝ “ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ” ΣΑΣ ΓΙΝΑΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ “ΒΟΛΕΜΑ” ΨΗΦΑΛΑΚΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; ΝΤΡΟΠΗ!!!

  2. Δημοτικά συμβούλια λοιπόν δια περιφοράς για να μην πληρώνουμε τους συμβούλους για τις συνεδριάσεις. Είναι ο νέος τρόπος διοίκησης του δήμου να πηγαίνουν διακοπές να συνεδριάζουν τηλεφωνικά και να πληρώνονται κανονικά. Ούτε πρακτικά να υπάρχουν να κάνουν ότι θέλουν και λόγο σε κανέναν. Αυτή είναι η δημοκρατία της ασυδοσίας που θέλουν να διοικούν έτσι άλλωστε όπως ακολουθούν και τους φίλους τους,τους κυβερνώντες.

  3. Δια περιφοράς συνεδρίαση επιτρέπεται;
    Θα πληρωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι για αυτή την συνεδρίαση κανονικά. Δηλ.και διακοπές και αποζημίωση για την συμμετοχή στην συνεδρίαση. Ντροπή πρόεδρε που παραπλανήθηκες εσύ και μάλιστα έμπειρος δικηγόρος. Υπάρχει και το ποινικό αδίκημα κύριοι της λαϊκής συσπείρωσης και όχι να περάσει στο ντουκο; Δεν εκπροσωπούν οι δημοτικοί σύμβουλοι μόνο τους πολίτες αλλά ελέγχουν τις αποφάσεις αν εφαρμόζονται σύμφωνα με τον νόμο. Σε διαφορετική περίπτωση συναινειται και εσείς στην παρανομία στην κάλυψη των υπευθύνων και στο χάος του δήμου. Άλλωστε δώσατε και ένα ΟΡΚΟ ως δημοτικοί σύμβουλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button