ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

ΛΑ.ΣΥ. Αγρινίου: «Η Δημοτική αρχή να πάρει πίσω την αύξηση του τέλους χρήσης αποχέτευσης»

«Να πάρει πίσω την αύξηση του τέλους χρήσης αποχέτευσης» ζητά Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου από την Δημοτική Αρχή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει ότι «η ΔΕΥΑ βρήκε την ευκαιρία να αυξήσει το τέλος χρήσης αποχέτευσης από το 23% της αξίας του νερού στο 60% αυτής. Τριπλασίασε δηλαδή το σχετικό τέλος φουσκώνοντας τους λογαριασμούς του νερού «εν κρυπτώ» από το Δημοτικό Συμβούλιο»

Η ανακοίνωση:


«Ήρθε και ο μποναμάς στους Αγρινιώτες από τη Δημοτική αρχή Αγρινίου με τον ερχομό του νέου έτους.

Την ώρα που η ακρίβεια , τα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι τιμές των καυσίμων, η πανδημία, οι φόροι σε συνδυασμό με την ανεργία, το ύψος του μεροκάματου και τα περιοριστικά μέτρα «τσακίζουν κόκκαλα» για τα λαϊκά στρώματα, η ΔΕΥΑ βρήκε την ευκαιρία να αυξήσει το τέλος χρήσης αποχέτευσης από το 23% της αξίας του νερού στο 60% αυτής. Τριπλασίασε δηλαδή το σχετικό τέλος φουσκώνοντας τους λογαριασμούς του νερού «εν κρυπτώ» από το Δημοτικό Συμβούλιο (εκτός κι αν οι παρατάξεις που συμμετέχουν στο ΔΣ της ΔΕΥΑ το γνωρίζουν και σιωπούν).

Γι αυτό άλλωστε όλοι τους θέλαν τη ΔΕΥΑ επιχείρηση κι όχι υπηρεσία του Δήμου για να λειτουργεί έξω από τον έλεγχο του Δημ. Συμβουλίου.

Και δικαιούμαστε να πιστεύουμε ότι γι αυτό προσπάθησαν και εν πολλοίς πέτυχαν η δημοτική αρχή με τη συνεννόηση ή την ανοχή άλλων παρατάξεων να αποκλείσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση από τη συγκρότηση των επιτροπών λειτουργίας του Δήμου μας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, καταφεύγοντας σε νομικίστικα επιχειρήματα.

Αντί λοιπόν η Δημοτική αρχή, τούτη την άσχημη περίοδο για το λαό, να συνδράμει και να στηρίξει όλους αυτούς που δεινοπαθούν μειώνοντας ή και καταργώντας τέλη , αυτή τα πολλαπλασιάζει. Αντί να απαιτεί αυτά που δικαιούται από τον κρατικό προϋπολογισμό που οικοδομείται από τα συνήθη υποζύγια μέσω της δυσβάσταχτης έμμεσης και άμεσης φορολόγησης, καταφεύγει σε περικοπές κοινωνικών δαπανών (μείωση 20% των κονδυλίων το 2021 συν 10% το2022 για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων εν μέσω πανδημίας) και επιβάρυνση των δημοτών με πρόσθετες οικονομικές υποχρεώσεις.

Καλούμε τη Δημοτική αρχή να πάρει αμέσως πίσω την αύξηση του τέλους χρήσης αποχέτευσης.

Καλούμε το λαό να απαιτήσει την κατάργηση και πρόσθετων χαρατσιών, να βρίσκεται σε αγωνιστική επαγρύπνηση ώστε μετά τη λιτότητα και την ενεργειακή κρίση να μην πούμε και το «νερό νεράκι».

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΚΑΡΝΑΒΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΤΙΜΟΣ»

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button