Γεγονότα

Λαγούμια φοροδιαφυγής στο Ξηρόμερο-τι ανακάλυψε το ΣΔΟΕ (φωτο-video)

geg-sdoe-kapnos-xoromero
Απίστευτη υπόθεση φοροδιαφυγής από αγρότες αποκαλύπτει έρευνα του ΣΔΟΕ στο Ρίβιο Ξηρομέρου. Το κύκλωμα είχε φτιάξει υπόγειο εργαστήριο κοπής καπνού, ενώ καλλιεργούσε δεκάδες στρέμματα που φυσικά, δεν είχαν δηλωθεί ποτέ, δεν ζυγίζονταν και δεν πωλούνταν στο καπνεμπόριο.

Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο σπίτι του στο χωριό Ρίβιο, εντοπίστηκαν αρχικά 100 κιλά φρέσκου λεπτοκομμένου καπνού και μία αυτοσχέδια μηχανή κοπής του (χαβάνι).

Ακολούθησε αυτοψία στο χώρο έξω από το σπίτι όπου και εντοπίστηκε ένας καλά κρυμμένος αποθηκευτικός χώρος περίπου 14 m2 τον οποίο ο συλληφθείς χρησιμοποιούσε για την κοπή του καπνού. Ο εν λόγω χώρος είχε χτιστεί με τούβλα και επίχρισμα της υπερυψωμένης βεράντας του σπιτιού του, διαστάσεων περίπου 7 μέτρων μήκους και 2 μέτρων πλάτους.Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε είχε σκάψει ένα λαγούμι προκειμένου η είσοδος να μην γίνεται αντιληπτή. Εντός του χώρου αυτού, βρέθηκαν και τα υπόλοιπα κιλά της ποσότητας καπνού, συνολικού βάρους 60 κιλών.«Το δωμάτιο ήταν πολύ καλά κρυμμένο και δύσκολα μπορούσε να το αντιληφθεί κανείς. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο εν λόγω άνθρωπος ίσως αποτελεί μέλος κυκλώματος εμπορίας λαθρεμπορίας καπνού. Οι έρευνες συνεχίζονται» επισημαίνουν καλά ενημερωμένες πηγές. 

Οι ποσότητες του καπνού δεσμεύτηκαν και σφραγίστηκαν από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που πραγματοποίησε τις έρευνες. Η υπόθεση ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Μυρτώ Τσάβαλου από το zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button