ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

ΛΑΕ: “Ο αγώνας των κατοίκων στις Φυτείες ενάντια στα βιορευστά, είναι υπόθεση όλων μας”

Σε ανακοίνωση κατά της εγκατάστασης μονάδων βιορευστών στην περιοχή των Φυτειών προχώρησε η Nομαρχιακή Eπιτροπή Αιτωλοακαρνανίας της Λαϊκής Ενότητας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:


Παρ’ όλα τα λογικά επιχειρήματα των κατοίκων των Φυτειών, αλλά και όλου του Δήμου Ξηρομέρου, παρ’ όλες τις επιστημονικές, νομικές και υπηρεσιακές αποδείξεις, παρ’ όλη την κοινωνική κατακραυγή, η αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νησιών επιμένει στην εγκατάσταση μονάδων βιορευστών στην περιοχή.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ θεωρεί, ότι εκτός από την κυβέρνηση που έχει την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη για το έγκλημα που πάει να συντελεστεί στην περιοχή των Φυτειών, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, που σήμερα επίμονα ζητούν την ψήφο των πολιτών, οφείλουν ξεκάθαρα να τοποθετηθούν και δηλώσουν αν είναι υπέρ η κατά αυτών των επικίνδυνων εγκαταστάσεων, πριν επέλθει ανήκεστη βλάβη. Με τα «ήξεις αφίξεις» δε προσπερνιέται το πρόβλημα.

Η ιδιωτικοποίηση των πάντων και η λαφυραγώγηση του φυσικού πλούτου της χώρας, ερήμην της κοινωνίας και του μέλλοντος της νέας γενιάς, είναι η ουσία της παγκοσμιοποιημένης εκμετάλλευσης, η ουσία του αχόρταγου οικονομικού νεοφιλελευθερισμού, που ισοπεδώνει τα πάντα, είναι η ουσία των κυρίαρχων πολιτικών που σήμερα εκφράζονται από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ., αλλά και το ΚΙΝΑΛ και που με μανία υποστηρίζονται από τα ακροδεξιά μορφώματα. Αυτές οι πολιτικές έχουν τις κοινωνίες απέναντί τους!

Η οικονομική δραστηριότητα του κάθε τόπου ανήκει στους κατοίκους του, πάντα στο πλαίσιο της δημοκρατικής συνεννόησης, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, του πολιτισμού και της υγείας των κατοίκων. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή δεν μπορεί να έχει δημοκρατική νομιμοποίηση.

Αυτές οι αδειοδοτήσεις πρέπει να ακυρωθούν! Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσουν τέτοιες μονάδες στην περιοχή. Τα επιχειρήματα των κατοίκων έχουν διατυπωθεί και είναι συντριπτικά υπέρ τους και εναντίον της εγκατάστασης μονάδων βιορευστών.

Ο αδιάκοπος και συντονισμένος μαζικός αγώνας των κατοίκων, κοινωνικός, πολιτικός και νομικός θα φέρει το επιθυμητό για τους Φυτειώτες αποτέλεσμα. Σ’ αυτόν τον αγώνα η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θα συμμετέχει με όλες της τις δυνάμεις.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΙΟΡΕΥΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΙΩΝ!
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΔΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ!

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button