Lifestyle & People

Λαχταριστό Burger

lif-bergerΥλικά για 4 άτομα

4 ψωμάκια για μπέργκερ

500γρ μοσχαρίσιος κιμάς

4 φέτες τσένταρ

4-8 φέτες μπέικον ψημένες

4 φέτες ντομάτας σε ροδέλες

50γρ τυρί  κρέμα

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. λεμόνι

1 κ.γ. λευκό μπαλσάμικο

Λίγη ρόκα

1 αυγό

1/2 ντομάτα τριμμένη

100γρ φρυγανιά τριμμένη

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σωταρισμένο

Αλάτι , πιπέρι , ρίγανη , κύμινο , μπούκοβο , μπαχάρι τριμμένο , ελαιόλαδο

Καραμελωμένα κρεμμύδια

Εκτέλεση

Πρώτα κάνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια (μπορούμε βέβαια να τα κάνουμε και από προηγούμενη ημέρα , διατηρούνται στο ψυγείο περίπου μία εβδομάδα) . Κόβουμε σε μισές ροδέλες 500γρ κρεμμύδια και τα σωτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι  με λίγο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά για 10λ περίπου ανακατεύοντας συνέχεια .Μετά προσθέτουμε 1κ.σ. ζάχαρη , αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 30λ ακόμη περίπου ανακατεύοντας τακτικά . Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε 2 κ.σ. μπαλσάμικο, αφήνουμε να εξατμισθεί , βάζουμε και πιπέρι και είναι έτοιμα .Στη συνέχεια κάνουμε τα μπιφτέκια . Σε μεγάλο μπώλ ανακατέυουμε τον κιμά με τα μπαχαρικά μας , το αυγό , το σωταρισμένο κρεμμύδι , την τριμμένη ντομάτα , τη φρυγανιά. Χωρίζουμε τον κιμά στα 4 και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας σε στρογγυλό σχήμα στο μέγεθος του ψωμιού και σε πάχος ενα δάχτυλο περίπου . Σε σχαροτήγανο και σε δυνατή φωτιά θωρακίζουμε τα μπιφτέκια για 2λ απο κάθε πλευρά και συνεχίζουμε στο φούρνο στους 180β για 8-10λ ακόμη . Προς το τέλος του χρόνου  βάζουμε από πάνω μία φέτα τσένταρ για να λιώσει . Παράλληλα κάνουμε τη σως τυριού ανακατέυοντας το τυρί κρέμα με το χυμό λεμονιού , το μπαλσάμικο , τη μουστάρδα λίγο πιπέρι . Στο τηγάνι που θωρακίσαμε τα μπιφτέκια ψήνουμε ελαφρώς τα ψωμάκια και από τις δύο πλευρές . Για το στήσιμο του πιάτου βάζουμε από κάτω μια καλή ποσότητα σως τυριού μετά το μπιφτέκι με το λιωμένο τσένταρ από πάνω 1-2 φέτες ψημένο μπέικον , μετά καραμελωμένα κρεμμύδια , μετά την φέτα ντομάτας , μετά τη ρόκα και κλείνουμε με το πάνω κομμάτι του ψωμιού .

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

 

του Νίκου Καζαντζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close