ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Κυριάκος Μησοτάκης: «Η Τουρκία ξεριζώνει το ελληνικό στοιχείο από Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο»

«Η Ελλάδα θα πορευτεί με ασπίδα τη διπλωματία, των ισχυρών συμμαχιών της και το αποτρεπτικό δόρυ των Ενόπλων Δυνάμεων και την αδιάκοπη πορεία της προς την πρόοδο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις τουρκικές προκλήσεις

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόμενος σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στάθηκε στην επιθετική πολιτική της Αγκυρας, τονίζοντας ότι οι πρακτικές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραβιάζει τη συνθήκη της Λοζάνης. Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα θα πορευτεί με ασπίδα τη διπλωματία, των ισχυρών συμμαχιών της και το αποτρεπτικό δόρυ των Ενόπλων Δυνάμεων και την αδιάκοπη πορεία της προς την πρόοδο».


Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού: «Η συνθήκη της Λοζάνης διέπει έκτοτε συνύπαρξη με γείτονες παρότι Τουρκία έχει παραβιάσει ξεριζώνοντας ελληνικό στοιχείο από Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο και υπονομεύει σαφείς ρυθμίσεις της αμφισβητώντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Πρέπει όμως να ξέρει η άλλη πλευρά του Αιγαίου ότι τον έναν αιώνα Ιστορίας αυτής της Συνθήκης θα διαδεχτούν πολλοί ακόμα.

Ετσι απαιτούν η Ιστορία, η γεωγραφία και η διεθνής νομιμότητα. Γι’ αυτό η Ελλάδα θα πορευτεί με αυτή με ασπίδα τη διπλωματία, των ισχυρών συμμαχιών της και το αποτρεπτικό δόρυ των Ενόπλων Δυνάμεων και την αδιάκοπη πορεία της προς την πρόοδο».

reader

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button