Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Κυνηγοί θησαυρών» στον χείμαρρο του Παλιού Βάρνακα Ξηρομέρου (video)

Αναρτημένο βίντεο στις 25 Μαρτίου 2024, από έρευνα για πολύτιμα αντικείμενα – μέταλλα στον Παλιό Βάρνακα, από γνωστό έμπορο ανιχνευτών μετάλλων. Η έρευνα των «κυνηγών θησαυρών» εστιάζεται στον χείμαρρο του Παλιού Βάρνακα, στους νερόμυλους και στο αρχαίο φράγμα.

Όπως αναφέρεται στο τοπικό blog mytikaspress «στον κηρυγμένο από το 2016 με ΦΕΚ αρχαιολογικό χώρο του βυζαντινού φρουρίου του Βάρνακα και του αρχαίου φράγματος στη θέση «Γλώσσες», τον τελευταίο καιρό παρατηρήθηκαν ζημιές σε ένα παλιό νερόμυλο, και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδας έχει αποταθεί στις αστυνομικές αρχές για διερεύνηση του περιστατικού».


Σε κάθε περίπτωση το σχετικό video παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού η ομάδα του «ερευνητή» Αντώνη Βλάχου συνοδεύεται και από ντόπιους και κάνει έρευνες τόσο υπό το φως της ημέρας, όσο και τη νύχτα, επικεντρώνοντας σε συγκεκριμένα σημεία. Το κανάλι του κ. Βλαχου στο Youtube έχει σχεδόν 22.000 συνδρομητές, γεγονός που καταδεικνύει και τo αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει στην Ελλάδα για την αναζήτηση χαμένων – κρυμμένων «θησαυρών».

Με πληροφορίες από το mytikaspress.gr

Χορηγούμενη
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button