Δυτική Ελλάδα

Κυκλοφόρησε το 27ο τεύχος του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

koi-agioskosmas-27Αφιερωμένο στην Ελληνική Εθνική Παιδεία και με τίτλο τη φράση του Σωκράτη «πανήγυρις ψυχῆς ἐστίν ἡ παιδεία» κυκλοφορεί το 27ο τεύχος του Περιοδικού «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», που εκδίδει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Στο αφιέρωμα δημοσιεύονται κείμενα προβληματισμού για την παιδεία που παρέχεται στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο, καθώς επίσης και για τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τον χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, τη χρήση των νέων τεχνολογιών, κ.α. Για τα θέματα αυτά γράφουν ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός, ο Ηρακλής Ρεράκης, ο Κωνσταντίνος Χολέβας, η Βαρβάρα Καλογεροπούλου – Μεταλληνού, ο Χαράλαμπος Μηνάογλου και ο Παναγιώτης Χαρατζόπουλος.

Το τεύχος εμπλουτίζεται με κείμενα: του Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ με θέμα: «Ο εργάτης του Θεού», του Δημητρίου Τσελεγγίδη με τίτλο: «Υπάρχει γνήσια αγάπη χωρίς ορθή πίστη», του Λάμπρου Σκόντζου, με τίτλο: «Γιόγκα και Ορθοδοξία» και του Γεωργίου Παπαθανασόπουλου, με θέμα: «Η προσφορά της Εκκλησίας στον Μικρασιατικό Ελληνισμό».

Τέλος παρατίθενται οι ποιμαντορικές εγκύκλιοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, η επικαιρότητα και οι κυριότερες από τις δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Το περιοδικό «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» κυκλοφορεί σε 3000 αντίτυπα και αποστέλλεται ταχυδρομικώς σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όποιος επιθυμεί να γίνει αποδέκτης του περιοδικού μπορεί να επικοινωνήσει με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στη διεύθυνση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close