Ροή Ειδήσεων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά

epi-kykloforiakes-rythmiseis
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά (χ/θ 80+781) στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού, λόγω εκτέλεσης εργασιών μέχρι τις 30 Ιουνίου, αποφάσισε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας, Δημήτρης Παπαευθυμίου.

Η απόφαση:

ΑΡΘΡΟ (1)

Α. Άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον Α/Κ Κουβαρά, περί την χ/θ 80+781 του Αυτοκινητόδρομου «Ιόνια Οδός» που είχαν επιβληθεί με την παρ. Α του άρθρου 1 της με α/α.4 ανωτέρω σχετικής Απόφασής μας.

Β. Επιβολή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, για την προσωρινή διαχείριση της κυκλοφορίας στους κλάδους του οδικού κόμβου από και προς Ιωάννινα, για όσο διάστημα οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων είναι εκτός λειτουργίας, προκειμένου εξασφαλισθεί η απόδοση σε κυκλοφορία όλων των κλάδων του ανωτέρω κόμβου και η ασφαλής ελεύθερη διέλευση των οχημάτων απο τα πλευρικά διόδιά του κατά την περίοδο μη λειτουργίας αυτών.

Γ. Η Ισχύς της παρούσας αποφασης ορίζεται μέχρι την 30/06/2017.

ΑΡΘΡΟ (2)

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα (ημέρες εκτέλεσης εργασιών), με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη της παραχωρησιούχου εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και εργαζομένων και να τοποθετηθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 9 του Κ.Ο.Κ. εργοταξιακή σήμανση, σε συνδυασμό με την υπ’ αριθμ. ΔΙΠΑΔ/οικ./502 από 9/7/2003 απόφαση Υφ.ΠΕ.ΧΩΔ.Ε. (Τεχνική προδιαγραφή σήμανσης εκτελουμένων οδικών έργων) και την υπ’ αριθμ. (6) σχετική εγκεκριμένη μελέτη σήμανσης του έργου. Πέραν των ανωτέρω η παραχωρησιούχος «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» είναι υποχρεωμένη:

α) Να ενημερώνει εγγράφως το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη των εργασιών, για το είδος αποκλεισμού, το είδος των εργασιών, το μήκος αποκλεισμού, τις εφαρμοζόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τη χρονική διάρκειά τους.

β) Να ενημερώνει έγκαιρα τους χρήστες της οδού με τον προσφορότερο τρόπο από τα Μ.Μ.Ε. και τη διαδικτυακή της σελίδα, καθώς επίσης να παρέχει συνεχή πληροφόρηση για τις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας με τη χρήση πληροφοριακής σήμανσης, σταθερά ή κινητά VMS κ.λ.π., ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας.

ΑΡΘΡΟ (3)

Σε περίπτωση μη τήρησης των όρων χορήγησης της παρούσας απόφασης, αυτή θα ανακαλείται και σε περίπτωση σοβαρής διατάραξης της κυκλοφορίας θα διακόπτονται οι εργασίες με εντολή του Διοικητή του Τ.Τ. Αγρινίου ή του νόμιμου αναπληρωτή του.

ΑΡΘΡΟ (4)

Η ισχύς της παρούσας απόφασης έχει ισχύ από την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999 Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο 4 Ν. 3862/2010 και την τοποθέτηση της προβλεπόμενης οδικής σήμανσης, έως την 30/06/2017.

ΑΡΘΡΟ (5)

Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας». Λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης παρόντος άρθρου ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button