Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο – Αμβρακία λόγω εργασιών

Στη δημοσιότητα δόθηκε η απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Ακαρνανίας Δημήτρη Γαλαζούλα «Περί προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο παραδοθέν τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο – Αμβρακία, από την χ/θ 38+900 έως την χ/θ 40+200, για την ολοκλήρωση εργασιών αποκατάστασης της βλάβης ορύγματος περί την χ/θ 39+100»

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια κατασκευής του έργου: «Υπολειπόμενες εργασίες για την κατασκευή της οδικής σύνδεσης της περιοχής Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου».


Ειδικότερα, αποφασίστηκε:

ΑΡΘΡΟ (1)

  1. Η επιβολή περιορισμών ως προς τα όρια ταχύτητας των οχημάτων, καθώς και τον αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας στον αριστερό κλάδο (κατεύθυνση προς Βόνιτσα),στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο – Αμβρακία,  από την χ/θ 38+900 έως την χ/θ 40+200, για την ολοκλήρωση εργασιών αποκατάστασης της βλάβης ορύγματος περί την χ/θ 39+100, στα πλαίσια κατασκευής του έργου: «Υπολειπόμενες εργασίες για την κατασκευή της οδικής σύνδεσης της περιοχής Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου».
  2. Ανωτέρω εργασίες θα πραγματοποιούνται από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου, το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 17/11/2022 έως και το Σάββατο 15/04/2023.

ΑΡΘΡΟ (2)

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, με αποκλειστική ευθύνη της αναδόχου εταιρείας «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.», σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ανωτέρω (4) σχετικό:

α. Να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ακώλυτη και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και να τοποθετηθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 9 του Κ.Ο.Κ. εργοταξιακή σήμανση, σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΔ/ΟΙΚ/502 από 9/7/2003 απόφαση Υφ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (τεχνική προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων οδικών έργων) και την υπ’ αριθ. (4) σχετική εγκεκριμένη μελέτη σήμανσης του έργου.  Η εγκατάσταση, συντήρηση και απομάκρυνση των εργοταξιακών ρυθμίσεων θα γίνεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

β. Μόνιμη υφιστάμενη σήμανση η οποία έρχεται σε σύγκρουση με αυτήν που προτείνεται θα πρέπει είτε να απομακρυνθεί, είτε να καλυφθεί.

γ. Να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την συντήρηση και τον καθημερινό 24ωρο έλεγχο της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, η οποία θα ισχύει για όλο το 24ωρο.

δ. Πριν την εφαρμογή των ανωτέρω προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ενημερώνεται έγκαιρα ο αρμόδιος Δήμος και το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας.

ΑΡΘΡΟ (3)

Η παρούσα απόφαση ισχύει από την 07.00΄ ώρα της Πέμπτης 17/11/2022 και ύστερα από την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999 Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο 4 Ν. 3861/2010 και την τοποθέτηση της προβλεπόμενης οδικής σήμανσης και λήγει με την δύση του ηλίου το Σάββατο 15/04/2023.

ΑΡΘΡΟ (4)

Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκαν, συμπληρώθηκαν και ισχύουν σήμερα. Λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης παρόντος άρθρου, ανατίθεται στο Α.Τ. Κατούνας.

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button