Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιόνια Οδό για γεωλογικές έρευνες από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Απόφαση περί προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, στον Αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδός», από χ/θ 85+000 έως και χ/θ 100+000, για την πραγματοποίηση γεωλογικών ερευνών από το Πανεπιστήμιο Πατρών έλαβε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, για την πραγματοποίηση γεωλογικών ερευνών επί του Αυτοκινητοδρόμου «ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ» από το Πανεπιστήμιο Πατρών,ελήφθη απόφαση για:

1. Τον μόνιμο αποκλεισμό της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α) από την χ/θ 85+000 έως την χ/θ 100+000 του Αυτοκινητοδρόμου «ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ», με βάση το εγκεκριμένο σχέδιο DAC 1403/25-10-2017 – ΜΙΔ20 : Αποκλεισμός Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης, στα πλαίσια διενέργειας γεωλογικών ερευνών επί του Αυτοκινητοδρόμου «ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ» από το Πανεπιστήμιο Πατρών και εντός των ορίων του Έργου Παραχώρησης.
2. Ανωτέρω αποκλεισμοί θα ισχύουν από την Δευτέρα 01/10/2018 έως την Τετάρτη 03/10/2018, καθώς και από την Δευτέρα 08/10/2018 έως την Τετάρτη 10/10/2018.
3. Οι εργασίες θα εκτελούνται από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του ήλιου και η σήμανση αποκλεισμού θα αφαιρείται μετά το πέρας των εργασιών.

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα (ημέρες εκτέλεσης εργασιών), με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη της παραχωρησιούχου εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και εργαζομένων και να τοποθετηθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 9 του Κ.Ο.Κ. εργοταξιακή σήμανση, σε συνδυασμό με την υπ’ αριθμ. ΔΙΠΑΔ/οικ./502 από 9/7/2003 απόφαση Υφ.ΠΕ.ΧΩΔ.Ε. (Τεχνική προδιαγραφή σήμανσης εκτελουμένων οδικών έργων) και την εγκεκριμένη μελέτη σήμανσης του έργου σύμφωνα με την ανωτέρω (5) σχετική.
Πέραν των ανωτέρω με μέριμνα της παραχωρησιούχου «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» θα πρέπει να προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με τον προσφορότερο τρόπο από τα Μ.Μ.Ε. και το διαδίκτυο, καθώς επίσης να παρέχεται συνεχής πληροφόρηση για τις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας με τη χρήση πληροφοριακής σήμανσης, σταθερά ή κινητά VMS κ.λ.π., ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας.

Σε περίπτωση μη τήρησης των όρων χορήγησης της παρούσας απόφασης, αυτή θα ανακαλείται και σε περίπτωση σοβαρής διατάραξης της κυκλοφορίας θα διακόπτονται οι εργασίες με εντολή του Διοικητή του Τ.Τ. Αγρινίου ή του Α.Τ. Αμφιλοχίας ή των νόμιμων αναπληρωτών τους.

Η ισχύς της παρούσας απόφασης έχει ισχύ από την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999 Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο 4 Ν. 3862/2010 και την τοποθέτηση της προβλεπόμενης οδικής σήμανσης.

Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», πως τροποποιήθηκαν, συμπληρώθηκαν και ισχύουν σήμερα. Λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης παρόντος άρθρου ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου και το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας, κατά λόγο τοπικής αρμοδιότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button