Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Διαβεβαίωσε πως θα λυθεί το κτηριακό πρόβλημα της Δ.Α. Αιτωλίας ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Με αφορμή την επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην πόλη των Πατρών την 23-11-2018, το Προεδρείο της Ένωσής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συναντήθηκε μαζί του καταθέτοντας υπόμνημα θέσεων – προτάσεων της ένωσής που αφορούν οικονομικά – ασφαλιστικά – θεσμικά και λειτουργικά ζητήματα του αστυνομικού προσωπικού, τόσο σε γενικό, όσο και τοπικό επίπεδο.

Στην συνάντηση από την Ένωσή αναπτύχθηκαν αναλυτικά οι πτυχές και οι θέσεις της επί των ανωτέρω θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος στη βάση που αυτά έχουν τεθεί στο διεκδικητικό πλαίσιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας  ( Π.Ο.ΑΞΙ.Α ), ενώ αναφορικά με τα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, έγινε αναφορά στο οξύ κτηριακό πρόβλημα των Δ.Α Αχαΐας, Αιτωλίας και υπηρεσιών της Δ.Α. Ηλείας, τέθηκαν τα θέματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των Υπηρεσιών της Περιφέρειάς, το ζήτημα άντλησης πόρων για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, και τέλος οι δυσλειτουργίες του εφαρμοζόμενου σχεδίου αστυνόμευσης Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.  δήλωσε πως έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις όσον αφορά τη λύση του κτηριακού προβλήματος των Δ.Α Αχαΐας και Αιτωλίας, καθώς και ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο  Κατσιφάρα αναφορικά με την τροποποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΣΠΑ και την ένταξη της ΕΛ.ΑΣ ως φορέα υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος, μέσω του οποίου θα καταστεί η εφικτή η προμήθεια υπηρεσιακών οχημάτων και λοιπού υλικοτεχνικού εξοπλισμού.  Τέλος αναφορικά με την εφαρμογή του σχεδίου  αστυνόμευσης Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ., δήλωσε πως αυτό θα αξιολογηθεί κατά την εφαρμογή του και θα υπάρξουν τροποποιήσεις για την βελτίωση του παραγόμενου αποτελέσματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button