Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Κρύος καφές: το απόλυτο κόλπο για να μην νερώνει

Freddo espresso, freddo cappuccino, cold brew, φραπέ. Όποιος και αν είναι ο αγαπημένος μας, ο κρύος καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα του καλοκαιριού. Πώς όμως μπορούμε να διατηρήσουμε τη γεύση του διατηρώντας τον δροσερό με μπόλικα παγάκια;

Η απάντηση είναι απλή και η λύση που προσφέρει πολύ πρακτική: φτιάχνοντας παγάκια από καφέ. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να αποφύγουμε το συχνό πρόβλημα της αραίωσης του καφέ και να τον απολαύσουμε με αναλλοίωτη τη γεύση του για όσο επιθυμούμε.


Παρακάτω, θα δούμε αναλυτικά τον τρόπο για να τα προετοιμάσουμε βήμα-βήμα αλλά και ορισμένα χρήσιμα tips.

Πώς να φτιάξουμε τα παγάκια από καφέ

Η διαδικασία είναι απλή. Επιλέγουμε πρώτα το είδος του καφέ που θα χρησιμοποιήσουμε. Το βήμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την τελική ποιότητα του κρύου καφέ μας. Για το λόγο αυτό θα χρειαστεί να τηρήσουμε τα εξής:

Ο καφές που θα επιλέξουμε για τα παγάκια θα πρέπει να είναι ο ίδιος με εκείνον που θα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τον κρύο καφέ. Δεν αναφερόμαστε μόνο στον τύπο του καφέ, π.χ. φίλτρου, στιγμιαίο, εσπρέσο κτλ., αλλά και στη μάρκα που χρησιμοποιούμε.

Αν δεν χρησιμοποιήσουμε τον ίδιο καφέ, θα αλλοιώσουμε την ποιότητα του τελικού μας ροφήματος, μπλέκοντας στην πραγματικότητα δύο διαφορετικούς καφέδες με διαφορετική γεύση και χαρακτηριστικά.

Κατά τ’ άλλα μπορούμε να φτιάξουμε κρύα παγάκια κυριολεκτικά από οποιοδήποτε τύπο καφέ θέλουμε. Φροντίζουμε ακόμη να ακολουθήσουμε τον ίδιο τρόπο εκχύλισης με την ίδια αναλογία νερού-καφέ. Με άλλα λόγια φροντίζουμε να φτιάξουμε παγάκια με καφέ, τόσο «δυνατά» στη γεύση και στην ποσότητα καφεΐνης, όσο ο καφές που συνηθίζουμε να πίνουμε.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα αλλάξει η γεύση και η ένταση του καφέ μας.

Αφού επιλέξουμε τον καφέ μας, ακολουθεί η βασική διαδικασία. Καθώς φτιάχνουμε τα παγάκια, χρειάζεται να έχουμε στον νου μας τα παρακάτω:

Αφήνουμε πρώτα τον ζεστό καφέ σε θερμοκρασία δωματίου προτού τον βάλουμε στην κατάψυξη. Διαφορετικά, η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας (ο ψημένος καφές που βγαίνει από την καφετιέρα έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία) μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην διαδικασία του παγώματος.

Χρησιμοποιούμε ιδανικά κλειστές παγοκυψέλες ώστε να αποφύγουμε να γεμίσει η κατάψυξή μας με καφέ.

Στη συνέχεια, βάζουμε τις παγοκυψέλες με τον καφέ στην κατάψυξη και τις αφήνουμε για όσο χρειαστεί.

satigmiaios kafes small 1024x682

Χρήσιμα tips

Αν τα παγάκια, βγαίνουν δύσκολα από τις παγοκυψέλες, μπορούμε να βυθίσουμε ελαφρά τον πάτο της παγοθήκης σε χλιαρό ή ζεστό νερό.

Η συχνή χρήση παγοθηκών για παγάκια είναι πιθανό να αφήσει υπολείμματα γεύσεων στο πλαστικό. Είναι καλό να καθαρίζουμε την παγοθήκη σχολαστικά μετά τη χρήση με ζεστό νερό και σαπούνι.

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιούμε μερικές από τις παγοθήκες μας αποκλειστικά για παγάκια από καφέ.

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε παγάκια που έχουν μείνει για καιρό, αρκεί να μην αναμειγνύουμε τα μείγματα και τις μεθόδους εκχύλισης, καθώς αυτό θα αλλάξει σημαντικά τη γεύση στο ποτήρι μας.

Μπορούμε να προσθέσουμε στα παγάκια μας ζάχαρη, γάλα (κανονικό ή ζαχαρούχο), σιρόπι κ.λπ.

cantina.protothema.gr

Χορηγούμενη

thumbnail Τοπική Διαφήμιση
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button