Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Κρυολόγημα ή μετάλλαξη Όμικρον: Τα συμπτώματα και πώς μπορείς να εντοπίσεις τη διαφορά

Η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί μεγάλη ανησυχία εξαιτίας της μεταδοτικότητάς της, ωστόσο τα συμπτώματά της φαίνεται να είναι περισσότερο ήπια σε σχέση με τα υπόλοιπα γνωστά στελέχη του κορονοϊού. Πολλά μάλιστα από τα συμπτώματα της Omicron μοιάζουν με εκείνα του κοινού κρυολογήματος.

Ο Τιμ Σπέκτορ είναι ο επικεφαλής επιστήμονες στη μελέτη Zoe, η οποία ζητά από τους ανθρώπους να αναφέρουν τα συμπτώματά τους μέσω μιας εφαρμογής, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror. O καθηγητής Γενετικής Επιδημιολογίας στο King’s College του Λονδίνου ανέφερε σε δηλώσεις του ότι οι πρώτες ενδείξεις «δείχνουν ότι η Όμικρον διαπερνά τα εμβολιασμένα άτομα, αλλά προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα».

«Αυτός ωστόσο δεν αποτελεί λόγο να χαλαρώσουμε σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον», τόνισε ο ίδιος. «Η Covid είναι απρόβλεπτη και, ακόμα κι αν οι περισσότεροι νιώθουν ότι έχουν ένα απλό κρυολόγημα, υπάρχουν περισσότεροι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι από ό,τι ένα κρυολόγημα», σημείωσε.

Ο ιολόγος και καθηγητής Μοριακής Ογκολογίας, Λόρενς Γιανγκ, είπε ότι εάν υπάρχουν αμφιβολίες, κάντε ένα τεστ πριν βγείτε έξω και εάν τα παιδιά σας έχουν παρόμοια συμπτώματα κρυολογήματος, κάντε τεστ και σε αυτά.


«Φαίνεται να υπάρχει επικάλυψη με συμπτώματα κρυολογήματος και υπάρχει μια εκτίμηση από δεδομένα από τη μελέτη Zoe ότι το ένα τέταρτο των ανθρώπων που έχουν κρυολόγημα έχουν στην πραγματικότητα Covid», δήλωσε στη βρετανική Sun.

«Η εμφάνιση ενός κρυολογήματος είναι λίγο πιο σταδιακή» από την Όμικρον

«Αλληλεπικαλύπτονται, αλλά φαίνεται ότι η εμφάνιση ενός κρυολογήματος είναι λίγο πιο σταδιακή. Όμως με την Omicron, οι άνθρωποι παρουσιάζουν πονοκεφάλους και κούραση γρήγορα εάν έχουν Covid, ενώ το κρυολόγημα αναπτύσσεται σε λίγες μέρες», σύμφωνα με τον ίδιο.

Η Dr Angelique Coetzee, πρόεδρος του Νοτιοαφρικανικού Ιατρικού Συλλόγου, η οποία ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που υποψιάστηκαν το στέλεχος Όμικρον, έχει δηλώσει ότι παρατήρησε ασθενείς στην ιδιωτική της κλινική να παρουσιάζουν συμπτώματα που είναι διαφορετικά από την παραλλαγή Delta.

Η Coetzee είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ειδοποίησε τους αξιωματούχους υγείας για μια «κλινική εικόνα που δεν ταιριάζει με τη Delta» στις 18 Νοεμβρίου, όταν επτά ασθενείς εμφάνισαν διαφορετικά συμπτώματα που φαινόταν «πολύ σχετιζόμενα με φυσιολογική ιογενή λοίμωξη».

Η ίδια σημείωσε πως οι ασθενείς της παρουσίαζαν υπερβολική κούραση, ήπιους μυϊκούς πόνους, γρατσουνιές στο λαιμό και ξηρό βήχα.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button