Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κρούσματα κορωνοϊού στο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου

Ο κορονοϊός έκανε την εμφάνισή του και στο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπάκτου, καθώς μοναχοί αποτελούν εδώ και λίγες ημέρες επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με την κοινότητα του μοναστηριού, στις 14 του μήνα παρουσιάστηκε πνευμονία σε έναν μοναχό της Αδελφότητος (βρέθηκε θετικός σε έλεγχο που ακολούθησε), με συνέπεια να νοσηλευτεί επί 4 ημέρες στο Ρίο, ενώ σήμερα είναι σε διαρκή καραντίνα και υπό ιατρική παρακολούθηση. Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε συνέχεια αυτού του περιστατικού δύο ακόμα μοναχοί, όπως πάντα μας μεταφέρθηκε, βρίσκονται σε απομόνωση, ενώ το σύνολο των προστατικών έχει δηλωθεί στις Αρμόδιες Αρχές, στην Αθήνα και το Μεσολόγγι.


Όπως μας είπαν ακόμα, υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει επικοινωνία με την κεντρική Πολιτική Προστασία, όπου δόθηκαν και συνεχίζουν να δίνονται σχετικές οδηγίες. Ήδη έγινε εργαστηριακός έλεγχος σε όλη την Αδελφότητα, ο οποίος θα επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες. Τέλος, και όσον αφορά στη λειτουργία της μονής, αυτή είναι κλειστή για τους επισκέπτες-προσκυνητές, όπως αναφέρει και σχετική σήμανση.

«Η Αδελφότητα ευχαριστήσει όλους όσους την συνδράμουν και ιδιαίτερα τους ιατρούς αλλά και τον γενικό υπεύθυνο Αθηνας κ. Γώγο ο οποίος ενημερώθηκε προσωπικά από την πρώτη στιγμή», μας είπαν κατά την επικοινωνία που είχαμε καταλήγοντας.

Πηγή: emprosnews.gr

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button