Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

47 από τους 54 έχουν νοσήσει από το γκρουπ που ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση είναι ο 66χρονος που έχει τον κορωνοϊό στην Αμαλιάδα, σύμφωνα με τον θεράποντα γιατρό του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Χρήστο Γώγο.

«Διαμορφώσαμε μία μονάδα εντατικής θεραπείας μέσα στο θάλαμο αρνητικής πίεσης. Οι άρρωστοι αυτοί θα πρέπει να νοσηλεύονται υπό πολύ ειδικές συνθήκες. Ο 66χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε αυτό τον χώρο. Είναι σε σταθερή κατάσταση, σε βαριά και κρίσιμη κατάσταση.

Ευχόμαστε για το καλύτερο, παρόλο που είναι σε σοβαρή κατάσταση» είπε ο λοιμωξιολόγος. Για τα υπόλοιπα κρούσματα ο κ. Γώγος είπε: “Νοσηλεύουμε 14 με επιβεβαιωμένη νόσο και 4 με ύποπτα κρούσματα.

Από τους 14 δεν είναι όλοι σε άριστη κατάσταση, τρεις από αυτούς έχουν πνευμονία, αλλά είναι σε ελεγχόμενη κατάσταση και μάλιστα σε αρκετές μέρες” Ενώ η νόσος στην αρχή δεν δημιουργεί συμπτώματα, σε ηλικίες μεγάλες μπορεί να προκαλέσει σημαντικά συμπτώματα.
Η συγκεκριμένη νόσος για να αντιμετωπιστεί δεν έχει ειδική θεραπεία […] Ο καλύτερος τρόπος να σπάσουμε την επιδημία είναι να προσέχουμε με την ατομική μας υγιεινή» είπε για τον κορωνοϊό” “Από το σύνολο των 54 έχουν ήδη νοσήσει οι 47.

Οι άνθρωποι αυτοί νόσησαν σχεδόν όλοι , ήταν πάνω από μια βδομάδα σε στενή επαφή, αν δούμε το μεγαλύτερο περιβάλλον τους έχουμε αρκετά δεδομένα αρνητικών ασθενών που ήρθαν σε επαφή με αυτούς που είχαν νοσήσει, βέβαια είναι η πρώτη φάση , γιατί περιμένουμε και την επιβεβαίωση περιμένουμε 7 μέρες , 14 μέρες είναι αναγκαίες για να κρίνουμε αν μεταδόθηκε η νόσος, ακόμα δεν έχουμε την συνολική εικόνα των δευτερευόντων επαφών.

Έχουμε όμως τα δεδομένα της Ιταλίας , όπου η διάδοση είναι ταχύτατη ”

http://www.apoixos.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button