ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Δεκάδες δείγματα από την Αιτωλοακαρνανία στην αναμονή για εξέταση για κορωνοϊό

Η Αιτωλοακαρνανία, παραμένει μια από τις πολλές περιοχές της Ελλάδος που δεν έχει καταγραφεί επισήμως κρούσμα για τον κορωνοϊό. Υπολογίζεται πως περίπου 150 άτομα , ίσως και παραπάνω, έχουν εξεταστεί είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Ρίο και τα τοπικά νοσοκομεία, έχουν μεταφερθεί στο Ρίο με ασθενοφόρα, είτε με δείγματα που έχουν σταλεί για την ασθένεια και δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής θετική επιβεβαίωση.

Επίσης δεκάδες είναι τα δείγματα για τα οποία εκκρεμεί η εξέταση.

Κατά κύριο λόγο πρόκειται για περιπτώσεις ήπιας συμπτωματολογίας, που όμως κρίθηκε πως θα έπρεπε να εξεταστούν, πριν μπει περιορισμός σε αυτό , αφού εδώ και μέρες γίνονται τεστ μόνο σε άτομα με σοβαρή συμπτωματολογία.

Σε άτομα με ήπια συμπτωματολογία, έχει συσταθεί να μένουν στις οικίες τους για 14 μέρες, χωρίς να τους γίνει εξέταση.

Τα στατιστικά μοντέλα που έως τώρα έχουν δημοσιοποιηθεί πάντως, δείχνουν μια διασπορά του ιού και θεωρείται δεδομένο πως υπάρχουν χιλιάδες κρούσματα στη χώρα. Αυτό λογικά οδηγεί και στο συμπέρασμα πως κρούσματα υφίστανται και στην Αιτωλοακαρνανία.

Ηπια κρούσματα , που απαιτούν όμως και ανάλογη αντιμετώπιση: Καραντίνα και περιορισμο. Αυτό εξηγεί και την τεράστια σημασία που έχει η πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν.ως προς την μετακίνηση και τον συγχρωτισμό με άλλους και ειδικά ηλικιωμένους.

Στην πρώτη επιδημιολογική έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο μεγάλος αριθμητικός όγκος των κρουσμάτων, 213 καταγράφεται στην περιοχή της Αθήνας. Αλλά 32 κρούσματα έχουν καταγραφεί στο Λεκανοπέδιο της Αττικής εκτός της Αθήνας.

Στην συνέχεια της λίστας βρίσκεται η Ηλεία με 41 επιβεβαιωμένα κρούσματα και η Καστοριά με 13 η Θεσσαλονίκη με 10, η Αχαΐα με 9 κρούσματα και λιγότερα σε άλλες περιοχές, όπως φαίνεται στον χάρτη της χώρας από την Κρήτη έως τον Έβρο, που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button