Άποψη

Κριτική στην Περιφέρεια για τα έργα του Προγράμματος Δημ. Επενδύσεων

po-pde1“Προσοχή: «Κοσμογονία» έργων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον Δήμο Μεσολογγίου – «Τρύπια» εργολαβία για την συντήρηση του οδικού τμήματος Κατοχή – Διόνι” o τίτλος της ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι, όπου και ασκείται κριτική στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σχετικά με τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΠΔΕ της Περιφέρειας για την περιοχή.

Αναλυτικά:


“Διαβάσαμε με περισσή ανακούφιση την ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την “κοσμογονία” έργων – συνολικά 38 τον αριθμό ύψους πάνω από 28 εκατομμύρια ευρώ – από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2016 για ΟΛΗ την Περιφέρεια.

Όμως πολλές φορές η πραγματικότητα, μπροστά στην παράθεση αριθμών χωρίς αντίκρισμα διαψεύδει τους συντάκτες της εν λόγω ανακοίνωσης. Συγκεκριμένα στην εισήγηση αριθ. πρωτ. 95990/350/12-4-2014 του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη προς το Περιφερειακό Συμβούλιο αναφέρεται ότι:

  1. Δεν προτείνεται ένταξη κανενός νέου έργου – πλην ενός – και ότι στοχεύει στην μείωση του ανεκτέλεστου προϋπολογισμού του προγράμματος και ότι αυξομειώνει τις χρηματοδοτήσεις ενταγμένων έργων, ώστε να απορροφηθούν οι διατιθέμενες πιστώσεις, πράγμα το οποίο πολύ απλά σημαίνει ότι τα εν λόγω 29 έργα είναι παλιά και δεν έχουν εκτελεσθεί ή ολοκληρωθεί!
  2. Ως προς το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του ΕΣΠΑ στοχεύει στην ολοκλήρωση του οικονομικού και φυσικού αντικειμένου της προγραμματικής περιόδου 2007 – 2013 και την χρηματοδότηση έργων του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 που μεταφέρεται στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, όπερ σημαίνει ότι τα 9 νέα έργα και αυτά είναι παλιά!

Ερχόμαστε τώρα στο δια ταύτα για τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

  • Ποιο νέο έργο εντάσσεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2016;
  • Ποια η πρόβλεψη για την λιμνοθάλασσα, την μόλυνση του περιβάλλοντος και την ύδρευση του Αιτωλικού;
  • Ποια υποδομή στο χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού χρηματοδοτείται;
  • Άλλες περιφέρειες και μάλιστα στον αστικό ιστό της χώρας ενέταξαν την κατασκευή πιστοποιημένων παιδικών χαρών. Η ΠΔΕ έχει να πει κάτι σ’ αυτό και ειδικότερα για το Δήμο Μεσολογγίου που θυμίζει απόλυτη εγκατάλειψη στον συγκεκριμένο τομέα;
  • Λιμάνια της ΠΔΕ μόνον το Κατάκολο και η Πάτρα είναι κύριοι; Μέχρι εκεί εκτείνεται το οπτικό σας πεδίο;

Όμως υπάρχουν και “εξέχουσες” επενδύσεις. Το μπάλωμα των λακκούβων! Αλλά και σ’ αυτό η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.

Στις 16-3-2015, αριθ. πρωτ. 64035/1075 ΑΔΑ: 7ΞΑ77Λ6-ΥΙΛ υπογράφηκε σύμβαση κατασκευής του έργου «Συντήρηση του επαρχιακού οδικού τμήματος Κατοχή – Διόνι» προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, με έκπτωση 52,23% και συμβατικό αντικείμενο εκτέλεσης 47.768,51 ευρώ. Σήμερα ένα (1) χρόνο μετά, η επούλωση των εργασιών συντήρησης σε ασφαλτικές εργασίες μοιάζει σε πολλά σημεία βομβαρδισμένο τοπίο. Και βέβαια δεν έχουν εκτελεσθεί εργασίες σήμανσης και διαγράμμισης όπως το σχετικό άρθρο 11.4 (σελ. 14) της διακήρυξης δημοπρασίας προβλέπει! Αυτά λοιπόν για την ιστορία. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και επιφυλασσόμαστε για τα περαιτέρω.”

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button