Lifestyle & People

Κριθαρώτο με πάστα κόκκινης πιπεριάς και καπνιστό ψαρονέφρι

lif-kritharoto (550 x 550)Υλικά για 4 άτομα

250-300γρ κριθαράκι χοντρό

150γρ καπνιστό ψαρονέφρι σε στικ κομμένο (η σαλάμι λευκάδος)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες

100μλ λευκό κρασί

1 κύβο κότας και 750μλ περίπου ζεστό νερό

2 κ.σ. πάστα κόκκινης πιπεριάς almito

1 κ.σ. βούτυρο

30-50γρ παρμεζάνα

ελαιόλαδο , αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση

Σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει , μετά το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το ρύζι. Αφήνουμε 2λεπτάκια ανακατεύοντας και σβήνουμε με το κρασί . Μόλις εξατμισθεί βάζουμε τον κύβο και λίγο λίγο το ζεστό νερό σαν να κάνουμε ριζότο δηλ. Πρός το τέλος προσθέτουμε την πάστα πιπεριάς ανακατεύουμε να δούμε να χυλώνει , δοκιμάζουμε απο αλάτι και προσθέτουμε το βούτυρο , την παρμεζάνα και το καπνιστό ψαρονέφρι . Αφήνουμε μερικά λέπτα και σερβίρουμε .

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Του Νίκου Καζαντζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button