Κριθαρώτο με πάστα κόκκινης πιπεριάς και καπνιστό ψαρονέφρι
Υλικά για 4 άτομα
250-300γρ κριθαράκι χοντρό
150γρ καπνιστό ψαρονέφρι σε στικ κομμένο (η σαλάμι λευκάδος)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
100μλ λευκό κρασί
1 κύβο κότας και 750μλ περίπου ζεστό νερό
2 κ.σ. πάστα κόκκινης πιπεριάς almito
1 κ.σ. βούτυρο
30-50γρ παρμεζάνα
ελαιόλαδο , αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση
Σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει , μετά το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το ρύζι. Αφήνουμε 2λεπτάκια ανακατεύοντας και σβήνουμε με το κρασί . Μόλις εξατμισθεί βάζουμε τον κύβο και λίγο λίγο το ζεστό νερό σαν να κάνουμε ριζότο δηλ. Πρός το τέλος προσθέτουμε την πάστα πιπεριάς ανακατεύουμε να δούμε να χυλώνει , δοκιμάζουμε απο αλάτι και προσθέτουμε το βούτυρο , την παρμεζάνα και το καπνιστό ψαρονέφρι . Αφήνουμε μερικά λέπτα και σερβίρουμε .
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
Του Νίκου Καζαντζή