Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Επιλέξτε το κατάλληλο επάγγελμα για εσάς με τη βοήθεια του κέντρου «Πρόοδος»

Κάνε το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Το Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΠΡΟΟΔΟΣ εδρεύει στην πόλη του Αγρινίου και προσφέρει τις επαγγελματικές του υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο ΠΡΟΟΔΟΣ ξεκίνησε τη λειτουργία του με την επιθυμία να δομήσει ευτυχισμένα παιδιά, ευτυχισμένους γονείς και ευτυχισμένους επαγγελματίες, διαλέγοντας την καταλληλότερη πάντα επιλογή. Αντιλαμβανόμενο τις δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα συμβάλλει με τον τρόπο του στην προσωπική πρόοδο. Συνεργάζεται στενά με την εταιρεία Άριστον Computer academy, η όποια δραστηριοποιείται στο χώρο των ψυχομετρικών ΤΕΣΤ εδώ και τρεις δεκαετίες.


Η Διαχειρίστρια του Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Κουτέρη Β. Γεωργία, είναι κάτοχος της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο Πρόγραμμα ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και στον Προσανατολισμό.

Τι είναι ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός;
Επαγγελματικός Προσανατολισμός είναι η συστηματική βοήθεια και υποστήριξη που παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες και η οποία επιτρέπει στο άτομο σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωή του να συνειδητοποιεί τις γνώσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα και τις αξίες του, να λαμβάνει εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις, να σχεδιάζει και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τη σταδιοδρομία του και να επιτυγχάνει μεγαλύτερη ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή.
Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, καθώς και σε εν ενεργεία φοιτητές που επιθυμούν εξειδίκευση σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Συγκεκριμένα, για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, τα αποτελέσματα του τεστ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δεδομένα που φέρουν αξιοπιστία στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου. Επίσης, διατίθεται ειδική συστοιχία η οποία απευθύνεται σε ενήλικα άτομα που επιθυμούν να επαναπροσδιορίσουν την καριέρα τους.

Πως γίνεται το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού;

Το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού γίνεται με την βοήθεια εξειδικευμένων ψυχομετρικών εργαλείων. Τα εξειδικευμένα ψυχομετρικά τεστ υλοποιούνται μόνο με τη χρήση Η/Υ και διατίθενται μέσω των πιστοποιημένων Συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Ο ενδιαφερόμενος απαντά με προσοχή σε ένα μεγάλο εύρος ερωτήσεων. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων χωρίς την παρουσία τρίτων. Ταυτόχρονα, γίνεται έλεγχος των απαντήσεων με τη χρήση ανιχνευτών ψεύδους, με σκοπό την αξιολόγηση της ειλικρίνειας του εξεταζόμενου. Είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και φιλικό προς το χρήστη και ολοκληρώνεται περίπου σε 60 λεπτά.

Γιατί είναι αξιόπιστο το Άριστον Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού;

Είναι βασισμένο σε Πανεπιστημιακές έρευνες άνω των 30 ετών. Εξασφαλίζει με απόλυτα επιστημονικό τρόπο την αντικειμενικότητα και την ειλικρίνεια των απαντήσεων (8 βαθμοί αλήθειας).

Έχει μεγαλύτερο Δείκτη Αξιοπιστίας (99%) και ευρύτατο Δείγμα Στάθμισης παγκοσμίως (20.000 νέοι).

Τα αποτελέσματα εξάγονται ύστερα από πολύπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς, συγκρίσεις και συνδυασμούς (850 εκατομμυρίων περίπου) που ισχύουν αποκλειστικά για κάθε εξεταζόμενο.

Τελικά για ποιο λόγο το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι σημαντικό;

Ζούμε σε μια κοινωνική πραγματικότητα που πολλά φαινόμενα παθογένειας συνδέονται με την εργασία όπως ανεργία, έλλειψη δημιουργικότητας, μηχανοποίηση, ετεροκατεύθυνση, επαγγελματικός αποπροσανατολισμός . Παρατηρείται συχνά πως οι νέοι δεν είναι ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με την επιλογή που έκαναν σχετικά με το επάγγελμα τους. Πολλές φορές κινούνται με μοναδικό γνώμονα την υποτιθέμενη γρήγορη επαγγελματική τους αποκατάσταση και τελικά αυτό καταλήγει να είναι επιβλαβές για τους ίδιους και το μέλλον τους. Η σωστή επιλογή επαγγέλματος θα λειτουργήσει προληπτικά προς όλα τα παραπάνω φαινόμενα.
Η συμμετοχή σου στο τεστ σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις τη σωστή Ομάδα Προσανατολισμού του Νέου Λυκείου, να γνωρίσεις τις Σχολές που σε ενδιαφέρουν και σου ταιριάζουν, να αντλήσεις πληροφορίες γι’ αυτές αλλά και να συμπληρώσεις αυτόματα το Μηχανογραφικό σου Δελτίο, μέσω ειδικού λογισμικού.

Ο ολοκληρωμένος επαγγελματικός προσανατολισμός προσφέρει πολλά περισσότερα από την απλή εισήγηση κάποιων επαγγελμάτων.

Ο εξατομικευμένος επαγγελματικός προσανατολισμός βοηθά τον άνθρωπο να συνειδητοποιήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν, την προσωπικότητά του, το χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του, τις ικανότητες και τις δεξιότητες που κατέχει, ώστε μέσα από αυτά να οδηγηθεί στο επαγγελματικό γνώθι σε αυτόν και, εν τέλει, στη σωστή λήψη αποφάσεων.

Εκτός του Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού ποια άλλα τεστ παρέχονται στο γραφείο σας;

• Το Τεστ “Μάθε πως να μαθαίνεις”, το οποίο απευθύνεται τόσο σε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου όσο και σε ενήλικες και βοηθά να εντοπίσουμε το σωστό και πιο εύκολο τρόπο μάθησης ανάλογα με τα εγκεφαλικά ημισφαίρια (αριστερό- δεξιό),τους μαθησιακούς τύπους αλλά και τις μαθησιακές ικανότητες των παιδιών (https://www.pro-odos.gr/test-learning-styles/)

• Το Τεστ Ταλέντων το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και έχει σκοπό να γνωρίσουν οι ίδιοι μαθητές αλλά και οι γονείς τους την προσωπικότητα των παιδιών τους, τις ικανότητές τους, τα ταλέντα τους αλλά και τυχόν μαθησιακές δυσκολίες.

• Τεστ για την καταλληλότερη επιλογή Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών.

• Τεστ για αθλητές το οποίο είναι ένα Ψυχομετρικό εργαλείο αθλητικής υποστήριξης για παιδιά, ενήλικες και επαγγελματίες αθλητές (https://www.pro-odos.gr/test-learning-styles/) .

• Τεστ Αξιολόγησης Προσωπικού, Recruitment για εταιρίες, οργανισμούς και συμβούλους HR

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τα άλλα τεστ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.pro-odos.gr

Δημοτσελίου 35, ΑΓΡΙΝΙΟ  T. 693 4444 640


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button