ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Επιλέγουμε κουρτινόξυλα και πόμολα

Σε ένα σπίτι πολλά είναι εκείνα τα αντικείμενα τα οποία λειτουργούν ως διακοσμητικά. Με μια πρώτη σκέψη, αυτό που έρχεται στο μυαλό μας είναι οι διάφοροι πίνακες ζωγραφικής και γενικά τα έργα τέχνης, τα φυτά εσωτερικού χώρου, τα χαλιά και τα μαξιλάρια, τα οποία φυσικά έχουν και μια πιο πρακτική διάθεση.

Εκτός από αυτά, κάτι το οποίο δεν μας έρχεται στο μυαλό σαν πρώτη σκέψη, αλλά αποτελεί κομμάτι της διακόσμησης των διάφορων χώρων του σπιτιού μας είναι τα κουρτινόξυλα στα παράθυρα και τα διάφορα πόμολα στις πόρτες ή ακόμα και στα ντουλάπια.

Τα κουρτινόξυλα και τα πόμολα είναι δύο στοιχεία που προσφέρουν μία εκλεπτυσμένη εικόνα, όταν επιλέγονται σωστά και ταιριάζουν με κάθε μέρος του σπιτιού σας.

Πώς επιλέγουμε τα κατάλληλα κουρτινόξυλα;

  • Αποφύγετε τα κλασικά μοτίβα με το πλατύ ξύλο και επιλέξτε σχέδια που είναι πιο μοντέρνα και ιδιαίτερα
  • Μην αποκλείετε ένα χρώμα κουρτίνας σε παλ απόχρωση και ένα κουρτινόξυλο σε πιο έντονους χρωματισμούς.

Πώς επιλέγουμε τα κατάλληλα πόμολα;

Τα πόμολα που θα επιλέξετε μπορούν να μην διαθέτουν την κλασική λαβή, αλλά να είναι πιο περίεργα και ιδιόμορφα, ώστε να προσελκύουν τις εντυπώσεις. Οι vintage προοπτικές έχουν επανέλθει στην μόδα και έχουν γίνει μία πρόταση που μπορεί να δώσει μία άλλη οπτική στον χώρο σας.

  • Αν το σπίτι σας είναι minimal

Επιλέξτε πόμολα σε μικρό μέγεθος, φτιαγμένα από απαλά υλικά και παλ και γήινα μοτίβα που δεν κεντρίζουν το οπτικό πεδίο. Προσαρμόζονται ιδανικά στην minimal προοπτική σας.

  • Αν ο χώρος σας θέλετε να είναι εκκεντρικός

Σε μία τέτοια σκέψη, πρέπει να είστε προσεκτικοί, αφού μπορεί το αποτέλεσμα να είναι υπερβολικό και ξεφεύγει από αυτό που είχατε φανταστεί. Προτιμήστε κουρτινόξυλα που είναι κατασκευασμένα από ξύλο, με βαριές δομές και ιδιαίτερα κοψίματα. Αν είναι χειροποίητα, ακόμα καλύτερα!

  • Αν το σπίτι σας είναι μικρό

Τότε μπορείτε να επιλέξετε πόμολα μεγάλου μεγέθους πλήρως εκκεντρικά που μπορούν να ζεστάνουν τον χώρο και να τον αναδείξουν καλύτερα. Ειδικά στο παιδικό δωμάτιο, όσο πιο φανταχτερά, τόσο το καλύτερο.

Η άνεση και το design είναι δυο στοιχεία που πάνε μαζί σε ένα σύγχρονο σπίτι! Ακόμα και οι μικρές λεπτομέρειες που δίνουν ιδιαιτερότητα σε κάθε δωμάτιο είναι στοιχεία που συνηγορούν στην διαμόρφωση ενός χώρου, που βασιλεύει η αρμονία και η υψηλή αισθητική.

Για το λόγο αυτό επιλέγουμε σύγχρονα και ωραία κουρτινόξυλα για τα παράθυρά μας, αλλά και πρωτότυπα πόμολα για τις πόρτες μας κι έτσι καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε την τέλεια διακόσμηση και αισθητική για το σπίτι μας χρησιμοποιώντας διακοσμητικά που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί τα οποία γεμίζουν με τον πιο όμορφο και κατάλληλο τρόπο κάθε χώρο του σπιτιού μας χωρίς να υπερβάλλουν και χωρίς να κάνουν τα δωμάτιά μας να φαίνονται φορτωμένα.

Μάλιστα, είναι μεγάλη τύχη το ότι σήμερα μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο εύκολα πολλά στυλ από κουρτινόξυλα και πόμολα ικανά να στολίσουν και τον πιο ιδιαίτερο χώρο!

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close