ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Π. Koυρουμπλής: “Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας πρέπει να αποφεύγει ενέργειες ανυπακοής στους θεσμούς”

Την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από τις εργασίες της προανακριτικής αποφάσισε η πλειοψηφία της επιτροπής με τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει πως δεν αναγνωρίζει την απόφαση και να απειλεί πως θα τινάξει την έρευνα στον αέρα.

Θέση για το συγκεκριμένο θέμα πήρε και ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής και τονίζει πως “Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ως κόμμα εξουσίας και μάλιστα αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να λειτουργεί θεσμικά πλέον και να αποφεύγει ενέργειες ανυπακοής στους θεσμούς.”.

Η ανάρτηση στο Facebook του Π. Κουρουμπλή:

“Η απόφαση της ΝΔ να αποκλείσει τους κ.κ. Τζανακόπουλο και Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο NOVARTIS εξυπηρετεί σκοπιμότητες και αποτελεί πολιτική μεθόδευση με στόχο να φιμώσει πολιτικούς αντιπάλους, να συγκαλύψει το σκάνδαλο και να εκφοβίσει μάρτυρες και εισαγγελικούς λειτουργούς που συνεχίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δε δικαιούνται να υποδεικνύουν στον ΣΥΡΙΖΑ τους εκπροσώπους του στην Προανακριτική Επιτροπή.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ως κόμμα εξουσίας και μάλιστα αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να λειτουργεί θεσμικά πλέον και να αποφεύγει ενέργειες ανυπακοής στους θεσμούς. Η Δημοκρατία λειτουργεί με τον κανόνα της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας. Πολλές Φορές μπορεί οι αποφάσεις της πλειοψηφίας να είναι άδικες, ωστόσο η Δημοκρατία λειτουργεί με θεσπισμένους κανόνες, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται από όλους”.


Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close