Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ψήφισμα της ΠΑΝΣΥ και της ΟΠΣΥΞ για το θάνατο του Δημήτρη Κοθρούλα

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΠΣΥΞ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας Δημήτρη (Τάκη) Κοθρούλα απο την Κωνωπίνα. Το νήμα της ζωής του κόπηκε χθες 24.6.2019 σε ηλικία 58 ετών, σε τροχαίο δυστύχημα στην γέφυρα Π. Ράλλη και Κηφισού.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), το οποίο συνήλθε σήμερα 25.6.2019 ειδικά, ύστερα από επείγουσα πρόσκληση του Προέδρου κ. Δημήτρη Στεργίου, μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΘΡΟΥΛΑ, που ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών (ΟΠΣΥΞ) και υπηρέτησε με δυναμισμό, ειλικρίνεια το πολιτιστικό κίνημα του Ξηρομέρου.

Το Κεντρικό Συμβούλιο εκτιμώντας την αστείρευτη προσφορά του, τον ακέραιο χαρακτήρα του και ότι απετέλεσε εξαίρετο παράδειγμα Ξηρομερίτη.

Ψ Η Φ Ι Ζ Ε Ι

1.-Να παραστούν στην κηδεία του, που θα γίνει στη γενέτειρα του Κωνωπίνα, ο Πρόεδρος και Μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου.
2.-Να επιδοθεί το ψήφισμα αυτό στην οικογένεια του εκλιπόντος.
3.-Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του στην επόμενη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου.
4.-Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.
5.-Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό και ηλεκτρονικό Αιτωλοακαρνανικό τύπο.

Ο Δημήτρης (Τάκης) Κοθρούλας είχε μεγάλη πορεία και προσφορά στο πολιτιστικό-πατριδοτοπικό κίνημα, αφού επί σειρά ετών, διετέλεσε μέλος στο Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών (ΟΠΣΥΞ), στην Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ) και στο Σύλλογο Κωνωπινιωτών. Ήταν εξαίρετος άνθρωπος, καλός πατριώτης, αγαπητός σε όλους, μαχητικός και δραστήριος, γεμάτος ενέργεια και ζήλο και το Ξηρόμερο χάνει ακόμα ένα αξιόλογο μέλος της, που προσέφερε πολλά στον πολιτισμό.

Για το Κεντρικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Στεργίου Αθανάσιος Γεροδημήτρης

Ψήφισμα για τον θάνατο του Τάκη Κοθρούλα εξέδωσε και η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝΣΥ). Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Τη Δευτέρα 24Ιουνίου2019 έφυγε αναπάντεχα και άδικα από τη ζωή, σε τροχαίο δυστύχημα στην Αθήνα , ο συνοδοιπόρος, ο συνεργάτης, ο εθελοντής των πολιτιστικών σωματείων και λάτρης της κοινωνικής προσφοράς, ο ακούραστος Ξηρομερίτης, ο φίλος, ΔΗΜΗΤΡΗΣ(ΤΑΚΗΣ)ΚΟΘΡΟΥΛΑΣ.

Ο Τάκης Κοθρούλας στέλεχος του πολιτιστικού κινήματος στην Αιτωλοακαρνανία και επι πολλά χρόνια μέλος στο Κεντρικό συμβούλιο της ΠΑΝ.ΣΥ, υπηρέτησε με πίστη, δυναμισμό, αφοσίωση και τιμιότητα τους πολιτιστικούς συλλόγους. Αγωνιστής, ακέραιος χαρακτήρας, εξαιρετικά αγαπητός στους χώρους που δραστηριοποιούνταν, στους συναδέλφους του και στην κοινωνία, κόσμησε με την πολύχρονη δράση του το χώρο του πολιτιστικού κινήματος και των κοινωνικών αγώνων. Μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του ήταν μέλος του Κ.Σ της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου(Ο.Π.ΣΥ.Ξ) και μέλος των Γεν. Συνελεύσεων της ΠΑΝ.ΣΥ, θέσεις που τίμησε από το 1993 ως το 2019.Υπηρξε πρόεδρος και επι πολλά χρόνια μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Κωνωπινιωτών «οι Άγιοι Απόστολοι»/

Το Κ.Σ. της ΠΑΝ.ΣΥ. εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και αναστέλλει για ένα μήνα τις προγραμματισμένες δράσεις του.

Αντιπροσωπεία του θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία και την ταφή του στη γενέτειρα του, Κωνωπίνα Ξηρομέρου.

Καλό σου ταξίδι φίλε Δημήτρη. Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Το Κ.Σ. της ΠΑΝ.ΣΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button