ΠαναιτωλικοςΡοή Ειδήσεων

Κωστούλας: “Δεν υπήρξαν ποτέ σκέψεις για Δέλλα-έχουμε υπογράψει για 14 ομάδες, να το τηρήσουμε”

Στην εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ «ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΩΝ 9» με τον Στέλιο Σαρέσκο και τον Πάνο Σαμαρά, μίλησε ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας.

Μεταξύ άλλων απάντησε:


Για την ουδέτερη στάση του Παναιτωλικού στο θέμα της αναδιάρθρωσης που επανήλθε πρόσφατα:
Δεν είμαστε ούτε ουδέτεροι ούτε αποστασιοποιημένοι. Όταν έγινε η πρόταση να πάμε στον υπουργό για το θέμα της αναδιάρθρωσης ήμασταν κάθετα αντίθετοι. Έχουμε υπογράψει και πρέπει να κρατήσουμε αυτό που έχουμε υπογράψει. Δεν μπορούμε να αλλάζουμε από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν πρέπει την τελευταία στιγμή να γίνονται αλλαγές αυτού του είδους.

Σαν Παναιτωλικός το ζήσαμε αυτό την πρώτη χρονιά που ανεβήκαμε στη Super League και πέσαμε. Ήταν Μάρτης μήνας που αλλάξαμε τον κανονισμό που ίσχυε τότε, να υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν είχαν τακτοποιήσει τα οικονομικά τους και δεν αδειοδοτούνται.

Πέσαμε εμείς και έμειναν ομάδες που είχαν πρόβλημα.
Πράγματα που ούτε φανταζόμουν ότι μπορεί να γίνουν και όμως έγιναν και σε βάρος μας. Οπότε για κανένα λόγο δεν θέλω σήμερα να πάμε ενάντια σε κάτι που έχουμε υπογράψει από το καλοκαίρι. Θεωρώ ότι την υπογραφή μας δεν έχουμε κανένα λόγο να την πάρουμε πίσω και δεν έχω συνηθίσει να κάνω κάτι τέτοιο.

Αν δεν είχε διασφαλίσει την παραμονή του ο Παναιτωλικός, θα είχε την ίδια θέση;
Όχι δεν θα ζητούσα κάτι άλλο. Για να ξέρετε και το ιστορικό, όταν ξεκίνησε παλιότερα η συζήτηση για μείωση των ομάδων και είχε έρθει και σχετική πρόταση της Nova, ο Παναιτωλικός ήταν πάντα υπέρ των 16. Δεν θεωρούμε ότι ο αριθμός των ομάδων είναι αυτός που θα σώσει το ποδόσφαιρο. Το ίδιο είπαμε και στον υπουργό όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις, αλλά η απάντησή του ήταν «ή 14 ή δεν γίνεται συμφωνία». Είμαστε από τις ομάδες που κινδυνεύαμε να βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις και να απειλούμαστε με υποβιβασμό, όμως ψηφίσαμε υπέρ των 14 επειδή είχαμε μια καλή συμφωνία για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Αν θα γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα με 14 ομάδες;
Εξακολουθώ να λέω ότι ούτε με 14 ούτε με 16 ομάδες αλλάζει κάτι. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι τι ομάδες έχουμε. Τηρούνται οι κανονισμοί; Τηρείται το οικονομικό Fair Play; Το πρόβλημα είναι οι μεγάλες ομάδες, όχι οι μικρές. Αν λείψουν δύο μικρές τι έγινε; Θα σταματήσουν οι γκρίνιες και τα κονταροχτυπήματα των μεγάλων; Ή το πολεμικό κλίμα που βλέπουμε συχνά στα γήπεδα; Δεν θα σταματήσουν.

Αλλά πρέπει να σεβαστούμε αυτά που αποφασίζουμε κι αυτά που υπογράφουμε. Έχουμε υπογράψει για 14 και πρέπει να σεβαστούμε την υπογραφή μας. Δεν μπορεί να λέμε «ψηφίζω κάτι κι αν δεν είναι καλό για εμάς θα το βολέψουμε. Θα πάμε στην ΕΠΟ, θα πάμε στον υπουργό και θα το αλλάξουμε». Ε, αυτό δεν είναι καλό ούτε για τις επιχειρήσεις που λέγονται ΠΑΕ, ούτε για το ποδόσφαιρο.

Πόσο επηρεάζει αυτό και την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα;
Τα εισιτήρια μιας αγωνιστικής είναι λιγότερα από όσα κόβει σε ένα παιχνίδια της μια μικρομεσαία ομάδα σε ένα σοβαρό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Κανένας δεν βοηθάει να αλλάξει αυτό. Κοντραριζόμαστε σήμερα με τον υπουργό, ο οποίος στο κάτω κάτω μας άπλωσε χέρι βοήθειας. Τον Αύγουστο ήμασταν τελειωμένοι και με την συμφωνία ξεκίνησε το πρωτάθλημα.

Για την επιλογή του να μην είναι τόσο κοντά στην ομάδα:
Περνάω ατέλειωτες ώρες στο γραφείο μου, στον Παναιτωλικό. Απλώς έχω υποχρεώσεις που με κρατάνε μακριά από το Αγρίνιο μεγάλο διάστημα κάθε μήνα. Από την άλλη, οι άνθρωποι που κάνουν κουμάντο, όπως ο Μάκης ο Μπελεβώνης που είναι πρόεδρος τώρα, κάνουν φανταστική δουλειά.

Οπότε δεν χρειάζεται η δική μου παρουσία, πέρα από το να ανταλλάσσουμε απόψεις σε καίρια ζητήματα.

Αν υπήρξαν κάποια στιγμή θέμα προπονητή και αν δικαιώθηκε η στήριξη στον Δέλλα:
Όταν υπάρχουν αρνητικά αποτελέσματα πρέπει να ψάξεις τι φταίει. Ο παίκτης, ο προπονητής, εμείς, κάτι άλλο. Φέτος είναι αλήθεια, ότι σκέψεις για τον Τραϊανό Δέλλα δεν υπήρξαν.

Έκανε καλή δουλειά, προώθησε νέους παίκτες όπως θέλαμε. Σκέψεις να φύγει επειδή δεν πήγαμε καλά σε ένα, δύο, τρία ματς, δεν υπήρξαν ποτέ.

Για τη στιγμή που ξεχωρίζει από το 2005 που ανέλαβε τον Παναιτωλικό:
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς… Αυτό που θυμάται όλος ο κόσμος, ήταν η άνοδος από τη Γ’ στη Β’ Εθνική. Στο μπαράζ με τη Ρόδο. Είναι η στιγμή που θυμάται όλο το Αγρίνιο, γιατί κάναμε τέσσερα χρόνια να ανέβουμε, με όλα αυτά που γίνονταν τότε (δεν ξέρω αν γίνονται ακόμα) στη Γ’, για τα οποία αξίζει να γράψει κανείς ένα βιβλίο. Ήταν ένα πραγματικό τρελοκομείο που το μόνο που δεν ίσχυε ήταν το Fair Play.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button