Παναιτωλικος

Κωστούλας: «Για το… ένα σκαλί παραπάνω»! (video)

sup-kostoulas

Πίκρα που στο φινάλε χάθηκε η Ευρωπαϊκή έξοδος, αλλά και περηφάνια για τα όσα πέτυχε φέτος ο Παναιτωλικός είναι τα συναισθήματα από το… ταμείο του Φώτη Κωστούλα για την σεζόν που ολοκληρώθηκε! O προεδρος της ΠΑΕ λέει πολλά και ενδιαφέροντα για μεταγραφές, Ολυμπιακό, τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, ενω αξιοσημείωτη ειναι η αποστροφή του για το γήπεδο  και το θέμα ανακαίνισης, όπου τώρα υποστηρίζει πως δεν είναι καιρός για παρανομίες…
 

O πρόεδρος του Παναιτωλικού, έκανε τον απολογισμό της πλέον πετυχημένης σεζόν στην ιστορία του συλλόγου και φυσικά της καλύτερης περιόδου, από την στιγμή που ο ίδιος ανέλαβε τα ηνία της ομάδας. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας με τον Μάκη Χάβο, ενώ πήρε θέση και στα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο!

Διαβάστε αναλυτικά στο gazzetta.gr τα όσα είπε ο Φώτης Κωστούλας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αχελώος 9.84» και τον Γιάννη Μπακέλα.

Για την σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Υπήρχαν συγκινήσεις, αγωνίες για πολλά, αφού ξεφύγαμε γρήγορα από το θέμα του υποβιβασμού. Ήταν μια χρονιά με έντονα συναισθήματα»

Για το αν χάθηκε η ευκαιρία για έξοδο στην Ευρώπη: «Άσχετα αν θα τα καταφέρουμε να φτάσουμε εκεί ή ψηλότερα, όταν φτάνεις εκεί κοντά όταν πολλές αγωνιστικές είσαι 5ος, αλλά ακόμη και 4ος όταν στο τέλος δεν μπορείς να κρατηθείς, μένει μια πίκρα. Η προσπάθεια έγινε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αυτό που έχω να πω σε παίκτες και τιμ είναι συγχαρητήρια. Έκαναν καλή δουλειά και μια πολύ καλή χρονιά. Δεν είναι μόνο η καλύτερη μας χρονιά, αλλά κι ένα βήμα για ακόμη καλύτερα πράγματα».

Για τον στόχο της νέας σεζόν: «Να παλεύει κανείς για ένα σκαλί παραπάνω είναι το αυτονόητο. Τους στόχους δεν μπορούμε να τους βάλουμε πριν δούμε το υλικό μας, τις μεταγραφές και το τι έχουν κάνει οι αντίπαλοι. Για την ώρα λέμε ότι πάμε να παίξουμε καλά και να βρεθούμε όσο πιο ψηλά».

Για το αν θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον Μάκη Χάβο: «Κάθε άνθρωπος που θέλει να κάνει κάτι είναι αν αυτά που έχει του φτάνουν κι αν δεν του φτάνουν τι μπορεί να κάνει παραπάνω. Σε αυτή την φάση είμαστε. Αν κρίνουμε ότι μπορεί να ανταποκριθεί και την νέα χρονιά θα συνεχίσουμε. Αλλιώς θα αναζητήσουμε κάτι άλλο. Αλλά είναι πολλά πράγματα που θα βάλουμε στο τραπέζι. Αλλά μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος είναι επαγγελματίας και μπορεί αύριο να βρει μια άλλη πρόταση. Κάνουμε οτιδήποτε για μια νέα καλή χρονιά στον Παναιτωλικό. Αν θα είναι με τον Χάβο ή με άλλο θα φανεί στην πορεία».

Για τους παίκτες: «Είμαστε καλύτερα από πέρσι γιατί υπάρχει μια καλή βάση. Πάνω σε αυτό θα στηριχθούμε. Σε καλό δρόμο είμαστε με το υλικό που έχουμε. Υπάρχουν παίκτες που θέλουν να μείνουν κι αυτοί που θέλουμε να τους κρατήσουμε. Υπάρχουν και νέοι παίκτες στην λίστα που έχει ο Μάκης Μπελεβώνης για να δούμε ποιο θα έρθουν στην ομάδα».

Για την μεταγραφή Μαρτίνες: «Προσπαθούμε να κρατούμε τους καλούς παίκτες. Δεν είναι μόνο ότι ανανεώνουμε για να τους πουλάμε, αλλά πρώτα από όλα για να βοηθούν την ομάδα. Με τον Νίκολας δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Δεν είναι μόνο καλός παίκτης, αλλά και εξαιρετικό παιδί. Πέρσι θεώρησε πως πρέπει να βοηθήσει τον σύλλογο κι ανανέωσε. Φέτος ωρίμασαν οι συνθήκες για μεταγραφή. Υπήρχαν κι άλλες προτάσεις για τον Μαρτίνες που δεν προχώρησαν».

Για το τι… προσφέρουν οι πωλήσεις παικτών: «Είναι σημαντικό το οικονομικό σκέλος από τις πωλήσεις παικτών. Γίνεται φυσικά και διαφήμιση στην ομάδα, καθώς όλοι μαθαίνουν από που προέρχονται».

Για τις σχέσεις με Ολυμπιακό: «Δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε με καμία ομάδα. Θέλουμε καλές σχέσεις με όλες τις ομάδες. Για να μην παρεξηγηθώ εννοώ μόνο καλές επιχειρηματικές σχέσεις. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες τόσα χρόνια. Επιχειρηματικά ακόμη και ο Λεβαδειακός, για τον οποίο συζητούν όλοι αυτό τον καιρό, να έρχονταν θα μιλάγαμε. Τόσα χρόνια προσπαθώ όσο μπορώ να αμβλύνω τις οξύτητες των μεγάλων ομάδων μεταξύ τους».

Για τους «εντός Ελλάδος» δανεικούς: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Είναι μια από τις αρχές μας που δεν πρόκειται να αλλάξει».

Για τον Γοδόι: «Έγιναν πολλές προσπάθειες και πέρσι και τελευταία με τον Γοδόι αλλά δεν έγινε κάτι. Θέλει να φύγει να πάει αλλού. Νομίζω ότι δεν σκέφτεται την Ελλάδα από αυτά που μου είπε».

Για τον… αντί-Γοδόι: «Υπάρχουν άτομα που μπορούν επάξια να τον αντικαταστήσουν και ίσως να είναι καλύτεροι».

Για το πόσοι παίκτες θα έρθουν στον Παναιτωλικό: «Αυτό θα φανεί στην πορεία. Εμείς κοιτάζουμε σε όλες τις θέσεις. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί κάθε συζήτηση. Κοιτάμε παντού. Υπάρχουν λύσεις».

Για τις υποθέσεις Εντζεγκέλε και Ράφαελ: «Για τον Εντζεγκέλε μέχρι και πριν την εκπομπή είχα μια κουβέντα στο γραφείο. Δεν θέλει να δώσει απάντηση. Από όσο μου είπε δεν είναι πια μόνος. Κοιτάζει κι άλλες ομάδες. Του λείπει η γυναίκα του και θέλει να είναι κοντά. Σύντομα μας είπε θα δώσει απάντηση. Εμείς τον θέλουμε όπως και τον Ράφαελ».

Για τα 10 χρόνια που βρίσκεται στον Παναιτωλικό: «Αργήσαμε να φτάσουμε στην Σούπερ Λίγκα, αλλά είχαμε μια διαδρομή με λύπες και μεγάλες χαρές. Το γλεντήσαμε. Μια όμορφη πορεία. Το γιατί αργήσαμε το ξέρουν όλοι».

Για την μετά Κωστούλα εποχή: «Το ψάχνω αλλά δυστυχώς δεν βρίσκεται κάποιος να πάρει την ομάδα να το συνεχίσει. Αν έρθει κάποιος άλλος ευχαρίστως, γιατί πέρασε καιρός που είμαι στον Παναιτωλικό. Έχω κι άλλες υποχρεώσεις εκτός Αγρινίου. Πλέον όποιος έρθει με λίγη δουλειά και θέληση είναι εύκολο να συνεχίσει. Λίγα χρήματα θα χρειαστούν και αν πάμε Ευρώπη, ίσως και να μην χρειαστούν. Πάντως είμαστε κοντά στο να είναι αυτόνομος ο Παναιτωλικός».

Για το σημαντικότερο επίτευγμα του στον Παναιτωλικό: «Αυτό που θεωρώ επιτυχία μου είναι ότι αυτή την στιγμή το Αγρίνιο και ο Παναιτωλικός έχουν γίνει σαν σύμβολο το πως πρέπει να είναι μια ομάδα και ο κόσμος της. Παρουσιάσαμε την ομάδα σε όλη την Ελλάδα σε μια μορφή που αποτελεί υπόδειγμα».

Γι την πιο πικρή στιγμή στην ομάδα: «Συνήθως τα ξεχνάω γρήγορα αυτά. Οι υποβιβασμοί είναι μέσα στην ζωή. Αυτό που με πικραίνει καμία φορά είναι όταν αντιμετωπίζουμε καταστάσεις από κόσμο που δεν καταλαβαίνει. Που δεν σέβεται και γίνεται κακός».

Για το πως έχει ζήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια: «Αυτό που κάνει την διαφορά και ξεκινάμε όλα τα άσχημα είναι η μεγάλη ανισότητα στην κατανομή των χρημάτων. Για την Football League επειδή τα πέρασα δεν το συζητάμε είναι καταστροφική η κατάσταση. Πολλές φορές όλα αυτά οδηγούν τις ομάδες σε πράγματα που ίσως να μην ήθελαν να τα κάνουν. Μια ομάδα που πάει Τσάμπιονς Λιγκ παίρνει εκατομμύρια και μια ομάδα που ανεβαίνει και ξεκινάει τώρα δεν παίρνει τίποτα ώστε να σταθεί. Η πίτα δεν μοιράζεται σωστά. Πως να τους ανταγωνιστείς όλους αυτούς με το τεράστιο ταμείο;».

Για το αν αποτελoύν για τον ίδιο ηθική δικαίωση οι τιμωρίες Κομπότη-Κάμπαξη: «Θεώρησα τότε μετά το ματς πως «αμάν πια δεν πάει άλλο» και ήμουν υποχρεωμένος να διαμαρτυρηθώ. Αν εκείνη η διαμαρτυρία αποτέλεσε και κάτι για την δικαιοσύνη το αποδέχομαι με χαρά».

Για το αν η βαθμολογία αποτυπώνει την πραγματικότητα: «Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Για διάφορους λόγους. Να πω ένα παράδειγμα. Με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι θα μπορούσαμε να πάρουμε την νίκη στο τέλος αλλά δεν τα καταφέραμε. Εδώ (σ.σ Αγρίνιο) ήμασταν πάλι καλύτεροι με τον Ατρόμητο. Το γήπεδο έγινε λίμνη το γήπεδο και δεν κερδίσαμε. Θέλω να πω ότι ο Ατρόμητος δεν ήταν καλύτερος από εμάς. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ψηλά υπό άλλες προϋποθέσεις».

Για τις δικαστικές εξελίξεις στο ποδόσφαιρο: «Είναι δύσκολο να πει κανείς που θα φτάσει η υπόθεση. Αλλά ότι θα γίνουν βήματα είναι σίγουρο. Ο Κοντονής φαίνεται πως θα κάνει πράγματα που θα μείνουν στην ιστορία. Αρκεί να έχει την διάθεση και την στήριξη να το συνεχίσει».

Για την επικύρωση της βαθμολογίας: «Θα είναι μια δύσκολη κατάσταση στο συμβούλιο. Οι απόψεις και οι απαιτήσεις είναι πολλές. Θα δω. Πριν ακουστούν όλοι δεν μπορώ να πω τίποτα. Φοβάμαι δεν θα τα καταφέρουμε να πάρουμε μια απόφαση. Θα το δούμε αύριο. Δεν ξέρω τις απόψεις όλων των συνέδρων, εκτός από αυτών που έχουν δημοσιευτεί».

Για το αν είναι πολλές οι 16 ομάδες στην Λίγκα: «Το τελικό είναι αυτό που σκέφτονται όλοι. Να βρεθούν 14 ομάδες, αλλά υπάρχει μεγάλη αντίδραση από πολλές ομάδες. Είναι βέβαια βασικά θέμα ΕΠΟ. Αυτό θα έδινε οικονομική ανάσα. Ίσως θα ήταν καιρός ομάδες που δεν μπορούν να τα καταφέρουν οικονομικά να κάνουν το βήμα πίσω. Ομάδες όπως ο Πανθρακικός, ο Πανιώνιος, τα Γιάννενα που έχουν πολλά οικονομικά προβλήματα. Δημιουργούν πολλές αντιθέσεις».

Για το σενάριο να είναι πρόεδρος στην Σούπερ Λίγκα: «Για πρόεδρος δεν προτάθηκα ποτέ. Ενόψει εκλογών πάντα ακούγονται διάφορα, αλλά ποτέ δεν έδειξα ενδιαφέρον. Το ίδιο ισχύει και τώρα. Δεν είναι να κουβαλάς… καυτές πατάτες αυτό τον καιρό να είσαι πρόεδρος της Λίγκας. Χρειάζεται πολύς χρόνος που δεν τον έχω. Αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς. Εγώ παλιότερο είχα προτείνει να αλλάξουν πολλά στο καταστατικό ώστε το σχήμα να είναι πιο ευέλικτο».

Για τα εισιτήρια διαρκείας και το αν θα υπάρξει μείωση: «Το μόνο που μπορώ να πω ότι δεν θα υπάρχουν αυξήσεις. Προσαρμογές μπορεί να γίνουν αλλά είναι νωρίς να πούμε κάτι. Κάναμε την κίνηση με το 30% αλλά δεν είχαμε ανταπόκριση. Τα διαρκείας δεν αυξήθηκαν και τα εισιτήρια αν και κάναμε κινήσεις με φτηνά δεν είχαμε ανταπόκριση. Η κρίση ξεκίνησε την κατάσταση, αλλά αν η κρίση φταίει ότι δεν δίνει κανείς και τα 5 ευρώ δεν ξέρω. Πολλά μπορεί να είναι. Απάντηση δεν έχω. Πάμε προς τα κάτω στα εισιτήρια και ελπίζω να σταματήσει αυτό».

Για το αν υπάρχουν σκέψεις ανακαίνισης του γηπέδου: «Το πρόβλημα με το πέταλο παραμένει. Η πολεοδομία είναι κάθετη. Μόνο με παρανομία μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση αλλά δεν είμαστε για παρανομίες. Ο πέλεκυς είναι βαρύς».

Για το αν θα γίνει νέα συζήτηση με τους οργανωμένους: «Δεν είναι από τα θέματα που σκέφτομαι. Δεν με απασχολεί».

Για τις κοινωνικές δράσεις της ομάδας: «Ο Παναιτωλικός χρόνια τώρα προσπαθεί να δώσει κοινωνικό χαρακτήρα πέρα από το γήπεδο. Ξέρουμε τις ανάγκες που έχει η περιοχή και ο κόσμος της. Έχουμε βοηθήσει ιδρύματα, μαζεύουμε χρήματα και τρόφιμα. Βοηθούμε όπου μπορούμε. Επίσης πρέπει να βρούμε τρόπο να μάθουμε στα παιδιά ότι πρέπει να διώξουν την βία. Να δώσουμε άλλη διάσταση στο ποδόσφαιρο».

Για το πόσο πέρασε τις ιδέες του στην ομάδα και στον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια: «Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου πλέον είναι μόνο συμπληρώματα. Είναι εκπληκτικό ότι ο κόσμος αποδέχτηκε την διαφορετική πολιτική. Την στήριξε και την στηρίζει. Το βλέπουμε τις Κυριακές στο γήπεδο. Έγιναν βήματα. Το κέρδισε ο φίλος του Παναιτωλικού. Πρέπει να το κάνουμε σημαία μας. Εκτός από μεμονωμένα περιστατικά που καταδικάστηκαν από όλους έχουμε μια καλή συμπεριφορά. Οι φιλοξενούμενοι είναι φιλοξενούμενοι με όλη την σημασία της λέξης. Σεβασμός σε όλους».

Για την μη εμπλοκή του Παναιτωλικού στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο: «Δεν έχει υπάρξει πουθενά το όνομα της ομάδας και δεν θα υπάρξει. Είμαστε πάντα καθαροί. Μέχρι κι ανόδους χάσαμε. Δική μου αρχή να παίζουμε στο γήπεδο. Αν καταφέρουμε τα καταφέρουμε. Αν όχι προχωράμε. Δεν ανακατευόμαστε σε τέτοια. Ούτε καν ξέρω να παίζω στοίχημα και δεν με ενδιαφέρει».

Για το κίνητρο που αποτελεί ο Παναιτωλικός: «Οι παίκτες που έρχονται από άλλες πόλεις βλέπουν ένα καλό κλίμα. Καλές συνθήκες. Τα έχουμε όλα πλέον. Προπονητικό κέντρο και γήπεδο. Για έναν επαγγελματία υπάρχουν όλα όσα θέλει. Το λένε οι ίδιοι οι παίκτες».

Για το αν περνάει πράγματα ως ανεξάρτητη φωνή στο συμβούλιο της Λίγκας: «Δύσκολο να πετύχω πολλά. Υπάρχουν αντικειμενικές και υποκειμενικές δυσκολίες. Σημασία δεν έχει να περάσει η πρόταση μου αλλά να ακουστεί. Όσο σπέρνεις κάτι θα φυτρώσει. Ο Παναιτωλικός αυτή την στιγμή μέσα στην Σούπερ Λίγκα είναι μια πολύ σεβαστή φωνή από κάθε πλευρά. Όλοι αναγνωρίζουν ότι είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει δεν μπλέκουμε πουθενά. Αυτό το σέβονται».

Στο φινάλε της συνέντευξης του ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε: «Σαν Δ.Σ και Φώτης Κωστούλας είμαστε ευχαριστημένη από την χρονιά. Την 7η θέση και την εικόνα της ομάδας. Είναι ευχάριστο ότι έστω και η μειωμένη ανταπόκριση του κόσμου είναι σε καλό βαθμό. Χειροκροτάμε τους παίκτες ακόμη κι αν δεν είναι καλή η απόδοση της ομάδας. Ευχαριστώ όλους που μας στήριξαν και ελπίζω του χρόνου να δώσουμε μεγαλύτερη χαρά στον κόσμο μας. Στόχος μας και επιθυμία μου να είμαστε ακόμη καλύτεροι στο επόμενο πρωτάθλημα».

gazzetta.gr


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close