Γεγονότα

Κόστος παραγωγής και χαμηλές τιμές στο επίκεντρο της κινητοποίησης των κτηνοτρόφων στις 9 Μαΐου (φωτο)

oas-synxi2

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν νωρίτερα σήμερα το πρωί οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου του Ξηρομέρου, ενόψει της κινητοποίησης που θα πραγματοποιήσουν στις 9 Μαΐου στον κεντρικό κόμβο της πόλης της Αμφιλοχίας.

Αιχμή αυτής της νέας κινητοποίησης, είναι το σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, που όπως τόνισαν οι δυο πρόεδροι, αντιμετωπίζουν ειδικά οι κτηνοτρόφοι των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, ως προς το κόστος παραγωγής και τις πολύ χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους.

Ειδικότερα, ο κ. Θεόδωρος Γρίνος, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξηρομέρου, τόνισε πως οι κτηνοτρόφοι, έτσι όπως πηγαίνει η κατάσταση, θα εκλείψουν μιας και σταδιακά τίθενται στο περιθώριο και ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

oas-synxi3Σε σχέση με τις περιοχές του κάμπου, στα ορεινά η κατάσταση είναι τραγική, είπε από από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλ/νίας Σπύρος Κοτοπούλης, που περιέγραψε με μελανά χρώματα την πραγματικότητα που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι. Έκανε λόγο για “καρτέλ” των γαλακτοβιομηχανιών που εκβιαστικά συμπιέζουν τις τιμές του γάλακτος προς τα κάτω, στα 70 με 80 ευρώ το κιλό, ενώ παλιότερα η τιμή είχε διαμορφωθεί στο ένα ευρώ το κιλό. Παράλληλα σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στις τιμές στο κρέας, που επίσης έχουν διαμορφωθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ την ίδια στιγμή το κόστος παραγωγής διαρκώς αυξάνεται.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Αυτό καθιστά πλήρως ασύμφορη την συνέχιση της ενασχόλησης με την κτηνοτροφία, είπε ακόμη ο κ. Κοτοπούλης, που επέρριψε τις ευθύνες στην ασυδοσία του κεφαλαίου, με τις “ευλογίες” της Ε.Ε. και της κυβέρνησης. Έτσι, κάλεσε τους κτηνοτρόφους της περιοχής σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στον κόμβο της Αμφιλοχίας και τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα σε συμπαράσταση.

oas-synxi1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button