ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Κορυφαίοι Σύμβουλοι του Παπαναστασίου αρνούνται τη σύμπραξη

Εν αναμονή της κοινής ανακοίνωσης των δυο παρατάξεων-η επόμενη μέρα στον δήμο Αγρινίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το βράδυ η διαδικασία συλλογής υπογραφών από τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του δημάρχου Αγρινίου, για την “επικύρωση” της σύμπραξης με την παράταξη του Νίκου Καζαντζή.

Επιφυλάξεις κα σκεπτικισμό εξέφρασαν πολλοί, μιας και ανέμεναν μια τέτοια απόφαση να συζητηθεί και να αναλυθεί, σε μια συνεδρίαση πχ της Δημοτικής Ομάδας της παράταξης Παπαναστασίου.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα Σύμβουλοι να λένε πως βρέθηκαν προ τετελεσμένων γεγονότων, τη στιγμή μάλιστα που τα προηγούμενα χρόνια κάποιοι εξ’αυτών δέχθηκαν τη σφοδρή κριτική του Νίκου Καζαντζή και αντιπαρατέθηκαν σκληρά μαζί του.

Οι περισσότεροι βέβαια, παρά τις όποιες επιφυλάξεις, δέχθηκαν να υπογράψουν το κείμενο, για ευνόητους λόγους. Κάτι διαφορετικό θα τους έφερνε σε σύγκρουση με τον δήμαρχο και σε πιθανή απομάκρυνση τους από θέσεις ευθύνης, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι και έμμισθες…


Όμως τουλάχιστον τρεις Σύμβουλοι φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένοι να συναινέσουν στην σύμπραξη αυτή. Πρόκειται για τους κ. Γκρίζη, Μελιάδη και Καλαμπαλίκη, που έχουν συγκρουστεί με σφοδρότητα με τον Νίκο Καζαντζή. Μάλιστα, Καλαμπαλίκης και Νίκος Καζαντζής έχουν αλληλομηνυθεί.

Άγνωστο προς το παρόν τι θα πράξουν οι τρεις Σύμβουλοι για τη συνέχεια. Ήταν η “ισχυρή τριάδα” στην πρώτη θητεία του Γ. Παπαναστασίου, που όμως από το 2019, φάνηκε να έχει μπει “πάγος” στις σχέσεις τους. Γι’αυτό άλλωστε ουδείς τους αξιοποιήθηκε σε θέσεις ευθύνης στη νέα θητεία του δημάρχου.

Εάν άρουν την εμπιστοσύνη τους, αυτόματα ο κ. Παπαναστασίου χάνει την πολυπόθητη αυτοδυναμία στο Δημοτικό Συμβούλιο, που οριακά αποκτά με την σύμπραξη του με τον Νίκο Καζαντζή.

Η επόμενη προεκλογική περίοδος δεν αργεί και αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο σχεδιασμός και αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο σχεδιασμός και το αντικείμενο της πολιτικής συμφωνίας των κ. Παπαναστασίου και Καζαντζή.

Παράλληλα όμως η εξέλιξη αυτή νομοτελειακά θα προκαλέσει ζυμώσεις και στον χώρο της κεντροαριστεράς, που με βάση της αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 2019, είναι κυρίαρχη δύναμη στον δήμο Αγρινίου. Πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιες επιλογές της κ. Σταρακά, την απομακρύνουν από μια επόμενη διεκδίκηση και το ζητούμενο είναι εάν υπάρχει εκείνο το πρόσωπο αλλά και η διάθεση για ενιαία κάθοδο των κεντροαριστερών δυνάμεων στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Π.Η.Τ.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button