«Κορωνοσύναξη» στον Άγιο Δημήτριο με συναυλία, καπνογόνα και βεγγαλικά

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, λέει το γνωστό κλισέ.

Κι αυτό που συμβαίνει με τον Άγιο Δημήτριο του Αγρινίου δεν μπορεί σίγουρα να θεωρηθεί σύμπτωση.


Μια ακόμη συγκέντρωση πιστών έγινε προχθές με αφορμή τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από το ξεκίνημα της ελληνικής επανάστασης του ’21, χωρίς βέβαια να προβλέπεται στη λειτουργία των εκκλησιών κάτι τέτοιο, λόγω κορωνοϊού.

Κι όμως, ο εφημέριος του συγκεκριμένου ναού φαίνεται να έχει το δικό του τρόπο, κοινό και μάλλον και τελετουργικό, αγνοώντας πλήρως και επαναλαμβανόμενα τις απαγορεύσεις.

Υπήρχε μουσικό πρόγραμμα, συνοδεία μπουζουκιού, κλαρίνου και υπήρχε χορωδία μέσα στον ναό και πιστοί στο προαύλιο που άναβαν καπνογόνα, βεγγαλικά, συν 200 φαναράκια για τη σημειολογία.

Και δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι όλος ο κόσμος που φαίνεται στην φωτογραφία κρατάει αποστάσεις. Για να μην αναφέρουμε τις εικόνες από τον ναό με την χορωδία κι άλλο κόσμο χωρίς καμιά μάσκα.

Πρόκειται για άλλη μια αγνόηση των κανονισμών για την πανδημία και μάλιστα με τρόπο που περιφρονεί την υπόλοιπη εκκλησία. Δεν μπορεί να στιγματίζουμε τις πορείες του προηγούμενου διαστήματος και να “καταπίνουμε” τις λαοσυνάξεις στον συγκεκριμένο ναό, εν μέσω covid-19.

Με ανοχή σε κάτι τέτοιες εξόφθαλμες περιπτώσεις παραβάσεων, οι συλλήψεις ιδιοκτητών καφενείων στην περιοχή, τα πρόστιμα που πέφτουν “βροχή” για μετακινήσεις και μάσκες, ηχούν μάλλον σαν ανέκδοτο…

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom