ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κορωνοϊός – Τσακρής: Πολύ δύσκολο να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία

Τα παιδιά πολλές φόρες είναι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού μπορεί να μεταδώσουν τον ιό για πολλές εβδομάδες, δήλωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Τσακρής

«Σιγά-σιγά θα ανοίξουν τα λύκεια και τα γυμνάσια, αλλά για τα δημοτικά το βλέπω πολύ δύσκολο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Τσακρής.

Αύριο Πέμπτη, δήλωσε ο κ. Τσακρής θα δοθούν οι πιο ολοκληρωμένες εισηγήσεις, αλλά τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.

«Σιγά-σιγά θα ανοίξουν τα λύκεια και τα γυμνάσια, αλλά για τα δημοτικά το βλέπω πολύ δύσκολο να ανοίξουν… Τα παιδιά (στα δημοτικά σχολεία) είναι δύσκολο να πάρουν τα μέτρα προστασίας, κι από τα δεδομένα που έχουμε βλέπουμε ότι τα παιδιά πολλές φόρες είναι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού μπορεί να μεταδώσουν τον ιό για πολλές εβδομάδες και συμμετέχουν σημαντικά στην εξάπλωση του ιού. Ειδικά για τα δημοτικά δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο» δήλωσε.

Για την Γ’ Λυκείου, διευκρίνισε είναι σχεδόν προαποφασισμένο πότε θα ανοίξουν, πρόσθεσε όμως ότι θα πρέπει όμως να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας να μην υπάρχει συγχρωτισμός τα μέτρα προστασίας, ατομικής υγιεινής να τηρούνται να εφαρμοστούν με σχολαστικό τρόπο.

«Τα παιδιά δεν πρέπει να είναι κοντά σε ηλικιωμένα άτομα, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που υπήρξε η εξάπλωση στην Ιταλία» σημείωσε ο καθηγητής.

Πηγή
ΠρώτοΘεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button