Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Κορωνοϊός: Τι λέω στο παιδί μου; (video)

Ψυχολόγοι από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίνουν συμβουλές

Τα παιδιά είναι ο πιο ευάλωτος πληθυσμός σε περίοδο κρίσεων. Κάθε μεγάλη αλλαγή μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική τους ευεξία όσο και την σωματική τους υγεία.

Τις τελευταίες ημέρες τα παιδιά βιώνουν καταιγιστικές αλλαγές στην καθημερινότητά τους, στην επικοινωνία τους, και εκτίθενται σε ενδεχομένως τραυματικές πληροφορίες στα ΜΜΕ. O καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας είναι να τους μιλήσουμε για αυτή τη νέα κατάσταση χωρίς να τα πανικοβάλουμε αλλά να βεβαιωθούμε επίσης ότι έχουν καταλάβει τη σοβαρότητά της.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας πλήρη επίγνωση του ρόλου και του έργου του για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους παρέχει συμβουλές μέσω των ψυχολόγων του Οργανισμού.

Δείτε τι συμβουλεύουν οι ψυχολόγοι από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Στέφανος Αλεβίζος και Γιάννης Αθανασόπουλος, σε βίντεο που ανέβηκε από τον οργανισμό:
Ενημερωθείτε για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με τον κορωνοϊό:

https://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/anakoinosi-apo-to-chamogelo-tou-paidiou-schetika-me-ton-koron/

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να καλέσετε στην «Γραμμή SOS 1056» η οποία ενισχύεται με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους), ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στα ερωτήματα παιδιών και ενηλίκων, παρέχοντάς τους ψυχοκοινωνική στήριξη σε σχέση με τη διαχείριση των θεμάτων που προκύπτουν και τα καθημερινά νέα δεδομένα.

Η Γραμμή είναι διαθέσιμη καθημερινά, όλο το 24ωρο, με κλήση άνευ χρέωσης από κινητό και σταθερό.

Επισκεφτείτε την Ιστοσελίδα του Οργανισμού και ενημερωθείτε www.hamogelo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button