ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κορωνοϊός: Τέλος οι λιτανείες έως τέλος Αυγούστου – Τι αναφέρει η ΚΥΑ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αναστολή των λιτανειών εκτός των εκκλησιών μέχρι την 31η Αυγούστου, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα με κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών, αναστέλλεται η διεξαγωγή θρησκευτικών τελετών, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος, που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής εκτός των χωρών θρησκευτικής λατρείας, έως και τις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, στα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν την αναστολή επιβάλλεται για κάθε παράβαση, διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ΚΥΑ

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε μετά από εισήγηση της Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκε να μπει τέλος για το επόμενο διάστημα στις λιτανείες και στους όρθιους θαμώνες στα κέντρα διασκέδασης. Παράλληλα, αναστέλλονται και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

https://www.cnn.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button