ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κορωνοϊός: Κίνδυνος αν έρθεις σε επαφή με ασθενή περισσότερο από 15 λεπτά σε λιγότερο από 2 μέτρα

Πώς μεταδίδεται και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Με αφορμή τα 31 κρούσματα κορωνοϊού που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, οι αρχές δίνουν διευκρινίσεις για τις ομάδες υψηλού κινδύνου που εμφανίζουν μεγάλη πιθανότητα να προσβληθούν από τον ιό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα, άτομα υψηλού κινδύνου για να έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό θεωρούνται εκείνοι που έχουν συνυπάρξει με επιβεβαιωμένο κρούσμα για πάνω από 15 λεπτά σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων. Τα άτομα αυτά είναι τα πρώτα που υπόκεινται στους απαραίτητους εργαστηριακούς ελέγχους.

Επίσης, οι άνθρωποι που ζουν ή ταξιδεύουν σε περιοχή όπου κυκλοφορεί ο ιός 2019-nCoV ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης, ενώ οι επαγγελματίες υγείας που έρχονται σε επαφή με ασθενείς με 2019–nCoV βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο μετάδοσης και θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων.

Όσοι εντοπισθούν να έχουν έρθει σε στενή επαφή με κάποιο κρούσμα θα μπουν επίσης σε εθελοντική απομόνωση και παρακολούθηση της υγείας τους, ώστε να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button