ΔιεθνήΡοή Ειδήσεων

Κορωνοϊός: Η Κίνα ανακοίνωσε 60.000 θανάτους μέσα σε ένα μήνα

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας έκαναν γνωστό ότι κατέγραψαν σχεδόν 60.000 θανάτους που σχετίζονται με την COVID-19 μεταξύ της 8ης Δεκεμβρίου και της 12ης Ιανουαρίου, στην πρώτη σχετική ανακοίνωση μετά την εγκατάλειψη της πολιτικής «zero-COVID», προ ενός μήνα.

Η επικεφαλής του τμήματος ιατρικών υποθέσεων της Εθνικής Επιτροπής Υγείας Τζιάο Γιαχούι δήλωσε ότι η Κίνα κατέγραψε 5.503 θανάτους ως αποτέλεσμα αναπνευστικής ανεπάρκειας που προκλήθηκε από μόλυνση από κορωνοϊό. Επιπλέον, κατεγράφησαν 54.435 θάνατοι ανθρώπων που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά έπασχαν και άλλα νοσήματα, όπως καρκίνο ή καρδιαγγειακές παθήσεις.


Ο επίσημος αριθμός απωλειών περιλαμβάνει μόνο τους θανάτους ασθενών χωρίς υποκείμενα νοσήματα, βάσει του ορισμού που έχει υιοθετήσει η Κίνα. Η μέση ηλικία όσων έχασαν τη ζωή τους ήταν 80,3 έτη και το 90% των θανόντων ήταν ηλικίας 65 ετών και άνω, σύμφωνα με τη South China Morning Post.

Η Κίνα έχει δεχθεί επικρίσεις για έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τα στοιχεία που δημοσιεύει για την πανδημία. Πολλές χώρες έχουν επιβάλει περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα, καλώντας το Πεκίνο να μοιραστεί περισσότερα δεδομένα με τον υπόλοιπο κόσμο.

athensvoice

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button