ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Η διασπορά οφείλεται στη διασκέδαση και στις αθλητικές δραστηριότητες, όχι στα ΜΜΜ

«Δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ή αποδείξεις» ότι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού οφείλεται στον συνωστισμό που παρατηρείται στα ΜΜΜ, ισχυρίστηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Απαντώντας σε ερώτηση του EleftherosTypos.gr για την διασπορά του κορωνοϊού στα ΜΜΜ, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως οι επιβάτες φορούν μάσκες ενώ «μπορεί να μην υπάρχει απόσταση, αλλά από τις αναλύσεις των επιδημιολογικών δεδομένων προκύπτει ότι η μάσκα κρατά πολύ χαμηλά τη μετάδοση στα ΜΜΜ».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά υπάρχουν στοιχεία τα οποία συνδέουν σε μεγάλο ποσοστό τη διασπορά του κορωνοϊού με «το ζήτημα της διασκέδασης γενικά» και τις αθλητικές δραστηριότητες.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις για λόγους υγείας μετά τις 00:30 στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως «όταν υπάρχει θέμα υγείας δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός που δεν θα τις επιτρέψει».

Στη μετακίνηση εργαζομένων τη νύχτα, στις περιοχές που είναι στο 3 και 4:

Οι δημοσιογράφοι μετακινούνται όπως μετακινούνταν και στο πρώτο Lockdown, δηλαδή με δημοσιογραφική ταυτότητα και βεβαίωση εργοδότη
Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση κυκλοφορίας από τον εργοδότη. Η γνησιότητα επικυρώνεται με τον αριθμό πρωτοκόλλου.
Σε περιπτώσεις άλλων κατηγοριών εργαζόμενων, συμπληρώνουν αντίστοιχο έντυπο που βρίσκεται στο ΕΡΓΑΝΗ.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να προσκομίζουν ταυτότητα και βεβαίωση κίνησης που θα βρουν στο apografi.gov.gr. Και κατ εξαίρεση με βεβαίωση από τον προϊστάμενο.

eleftherostypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button