Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

“Κορινθιακός η δική μας θάλασσα”: Η 3η δράση καταγραφής θαλάσσιων απορριμμάτων στη Ναύπακτο (φωτο)

Ολοκληρώθηκε η 3η δράση του προγράμματος «Κορινθιακός η δική μας θάλασσα» με την καταγραφή θαλάσσιων απορριμμάτων στο παρατηρητήριο της Ναυπάκτου στην περιοχή «Πούντος» δίπλα στον Ναυτικό όμιλο Ναυπάκτου.

Στη δράση συμμετείχαν για εκπαιδευτικούς και μόνο λόγους, οι μαθητές των δυο τμημάτων της Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου με τους εκπαιδευτικούς τους.

Το πρόγραμμα «Κορινθιακός η δική μας θάλασσα» αφορά την έρευνα και την καταγραφή της συσσώρευσης απορριμμάτων στις ακτές και τη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου. Οι δράση εντάσσεται σε μία ευρύτερη προσπάθεια για την προστασία και ανάδειξή της περιοχής, μετά την ένταξή της στο δίκτυο Natura 2000.

Τα στοιχεία επεξεργάζονται για να αποτελέσουν στατιστική βάση δεδομένων προκειμένου να εξαχθούν επιστημονικά συμπεράσματα και να βρεθούν τρόποι προστασίας και αποκατάστασης.

Όπως εμφανίζεται από τις προηγούμενες καταγραφές, για άλλη μια φορά τα πλαστικά αντικείμενα είναι ο πιο πολυπληθής τύπος απορριμμάτων, με ποσοστά από 54% έως 94% επί του συνόλου.

Η 4η και τελευταία δράση καταγραφής υπολογίζεται να υλοποιηθεί στο ίδιο σημείο – παραλία στο τέλος Ιανουαρίου 2020 όπου και ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με δικαιούχο φορέα την ΜΚΟ «ΟΖΟΝ».

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close