ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Παρουσία του Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη η κοπή πίτας της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

Με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και Δημάρχων της Περιφέρειας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της  Π.Ε.Δ.Δ.Ε  έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα για το νέο έτος.

Η εκδήλωση έγινε στα γραφεία της Π.Ε.Δ.Δ.Ε στην Πάτρα, την Τετάρτη  5 Φεβρουαρίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διευρυμένης συνεδρίασης του  Δ.Σ.

Ακόμη αναπτύχθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση ανάμεσα στους εκπροσώπους των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης για θέματα που αφορούν την Περιφέρεια.

Η ανακοίνωση της Π.Ε.Δ.Δ.Ε αναφέρει:

“Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Δ.Ε Αθ. Παπαδόπουλος, απευθύνθηκε στον Περιφερειάρχη, λέγοντάς του ότι για εμάς είσαστε πάνω από όλα ένας αυτοδιοικητικός που μοιράζεται το ίδιο όραμα για την ανάπτυξη της περιοχής μας, αντιμετωπίζουμε τις ίδιες δυσκολίες και καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις ίδιες προκλήσεις για το αύριο.

Προσβλέπουμε λοιπόν σε μια πολύ στενή διαρκή και ουσιαστική συνεργασία,ενώνοντας τις δυνάμεις μας σε κάθε επίπεδο.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για την πρόσκληση και διαβεβαίωσε ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στην πρόταση συνεργασίας  με κάθε τρόπο  και ιδιαίτερα  αυτήν την περίοδο  που από κοινού πρέπει  να προετοιμασθούμε έγκαιρα για την επικείμενη νέα προγραμματική περίοδο,  όπως  επισήμανε.

Κυρίαρχα θέματα που συζητήθηκαν,ήταν η από κοινού πίεση προς το Υπουργείο,  προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το άμεσο ξεκίνημα των έργων της Πατρών -Πύργου και η κατασκευή του,σαν ένα σύγχρονο και ασφαλή Εθνικό αυτοκινητόδρομο που καλύπτει όμως και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Επίσης έμφαση δόθηκε στην άμεση δρομολόγηση της επίλυσης της διαχείρισης των απορριμμάτων για όλη την Περιφέρεια,συμφωνώντας όλοι ότι αποτελεί ένα από τα πιο επείγοντα και πιεστικά μας προβλήματα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλοι ενημερώθηκαν επίσης από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για το κοινό Πρόγραμμα,  στο  οποίο ήδη συμμετέχουν Π.Ε.Δ. και Περιφέρεια και αφορά την Τουριστική προβολή της περιοχής μας,μέσα από τηνχρήσηνέωνηλεκτρονικώνεργαλείων και μέσων και από το οποίο αναμένονται άμεσα σημαντικά  αποτελέσματα. Μετά από φιλική  συζήτηση και τοποθετήσεις των παρισταμένων, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αμοιβαίες ευχές και υποσχέσεις για συνεργασία”.

 

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close