ΕξελίξειςΠολιτική

Κοπή πίτας με πολιτική ομιλία Χατζηδάκη (φωτο)

po-xatzidakis-dimto-pita-epimelitirio11

Αμιγώς πολιτικού χαρακτήρα η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αγρινίου της Νέας Δημοκρατίας, αφού επίτιμος καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο Υπ. Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, που, απόλυτα εναρμονισμένος με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, τον οποίο πολλάκις ανέφερε ως τον αρχηγό μιας κυβέρνησης που “εκφράζει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα”, μίλησε για ανάπτυξη, το “πολυπαιγμένο” πρωτογενές πλεόνασμα, για να καταλήξει βέβαια, πως “η Ελλάδα θα τα καταφέρει”.

DSCN8227

Ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Φώτης Τσόλκας, ο πρόεδρος  της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Σύρος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου και υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου, τοπικά στελέχη, οι πρόεδροι του Τεχνικού και Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Ρόκκος και κ. Τσιχριτζής, ο διοικητής του νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας κ. Βλάχος, κομματικά, αυτοδιοικητικά και τοπικά στελέχη, γέμισαν την αίθουσα του Επιμελητηρίου πριν από λίγη ώρα.

DSCN8242

“Η Αιτωλοακαρνανία, ένας από τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας, γνώρισε την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της πολιτείας. Η Αιτωλοακαρνανία και το Αγρίνιο απέκτησαν βεβαια ένα σύγχρονο νοσοκομείο που ελπίζουμε να επανδρωθεί με περισσότερο προσωπικό”,  ανέφερα στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Φώτης Τσόλκας, αναφερόμενος στη συνέχεια σε έργα που στην Αιτωλοακαρνανίας ξεκίνησαν αλλά, δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. “Σήμερα η Αιτωλοακαρνανία αναμένει από εσάς να ξεκινήσουν ξανά τα έργα και οι οδικοί άξονες να ολοκληρωθούν, να δοθούν προτεραιότητες και ο σχεδιασμός να έχει καθαρή και μόνο αναπτυξιακή πολιτική .Θα σας ακούσουμε προσεκτικά, γιατί σήμερα η Αιτωλοακαρνανία περιμένει από εσάς ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, απαλλαγμένο από τα λάθη του χθες “, είπε ο ίδιος, απευθυνόμενος στον Υπουργό.

DSCN8252

“Η κομματική βάση της νέας Δημοκρατίας είναι εδώ, παρούσα στις πολύ δύσκολες αυτές εποχές που ζούμε”, είπε στο δικό του σύντομο χαιρετισμό ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ κ. Κώστας Καραγκούνης για να καταλήξει πως “τα μεγάλα έργα που ήταν τρία χρόνια βαλτωμένα, επιτέλους ξεκίνησαν και θα κάνουν την Αιτωλοακαρνανία να απογειωθεί”.

Ο ίδιος μίλησε για μια κυβέρνηση που “δεν είναι μια από τα ίδια, μια παράταξη που ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας”.

Αμέσως τον λόγο πήρε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος αφού εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στο Αγρίνιο, προχώρησε σε έναν απολογισμό της κυβέρνησης απο την ημέρα που ανέλαβε. Ο ίδιος, τόσο στην ομιλία του όσο και σε μετέπειτα δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση των έργων της Ιόνιας Οδού, ενώ τόνισε πως θα δοθεί έμφαση και στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.  “Αυτά τα έργα, είναι έργα που αλλάζουν τη ζωή μας. Έργα που απορρέουν από μια προσπάθεια ουσιαστική, χωρίς “Μαυρογιαλουριασμούς”, είπε ο ίδιος.

po-xatzidakis-dimto-pita-epimelitirio4

Συνέκρινε μάλιστα την κατάσταση την οποία η κυβέρνηση καλούταν ,όταν ανέλαβε, να αντιμετωπίσει, με εκείνη που εκλήθη να αντιμετωπίσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974, μετά την πτώση της δικτατορίας και την Κυπριακή τραγωδία!

Μίλησε για μια χώρα που γίνεται και πάλι “η Ελλάδα της Ευρώπης”, όπως χαρακτηρίστηκα ανέφερε, σχολιάζοντας πως ” αυτό είναι που ενοχλεί την αντιπολίτευση”, για την οποία αντιπολίτευση και τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως “ήταν κόμμα που είχε ρόλο περιθωριακό, που δεν παντρεύεται με την Ευρωπαϊκή πολιτική” και πως “η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, είναι πως, αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να τα εννοεί”!

Κατέληξε λέγοντας πως η μάχη που δίνει η χώρα “είναι η μάχη της γενιάς μας και θα την κερδίσουμε όλοι μαζί”, κλείνοντας με το υπεραισιόδοξο, “η Ελλάδα θα τα καταφέρει”, που έφερε βέβαια και το ανάλογο χειροκρότημα από τους Νεοδημοκράτες που παρακολουθούσαν.

DSCN8234

Ακολούθησε η κοπή της πίτας από τον ίδιο τον Υπουργό, ο οποίος σε μετέπειτα δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, αρνήθηκε να απαντήσει για ενδεχόμενη συνεργασία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως “αυτό είναι κάτι που το ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός”, όπως ακριβώς αντέδρασε και στην ερώτηση σχετικά με την αμφισβήτηση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τη eurostat, ενώ για στο αν θα παρθούν και νέα μέτρα αρκέστηκε να πει πως “ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει πολλές φορές για αυτό, στην κυβέρνηση είμαστε συντονισμένοι, πιστεύουμε στην ίδια πολιτική”.

po-xatzidakis-dimto-pita-epimelitirio10

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Π. Τσιχριτζής, πρόσφερε στον Υπουργό ως δώρο το σήμα του Επιμελητηρίου, που απεικονίζει με την αρχαία Αιτωλία και Ακαρνανία που τις χωρίζει ο Αχελώος ποταμός.

po-xatzidakis-dimto-pita-epimelitirio5

Σημειώνουμε πως ένας μικρός αριθμός πολιτών είχε συγκεντρωθεί έξω από επιμελητήριο με πανό, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Υπουργού, κατά την άφιξή του.

po-xatzidakis-diamartyria1

po-xatzidakis-dimto-pita-epimelitirio6

po-xatzidakis-dimto-pita-epimelitirio7

po-xatzidakis-dimto-pita-epimelitirio8

po-xatzidakis-dimto-pita-epimelitirio9

po-xatzidakis-dimto-pita-epimelitirio3

po-xatzidakis-dimto-pita-epimelitirio2

 

DSCN8248

DSCN8212

DSCN8223

DSCN8229

DSCN8237

 

po-xatzidakis-diamartyria3

po-xatzidakis-diamartyria2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button