Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Κοντοζαμάνης: «Επαναλειτουργούν από Δευτέρα τακτικά χειρουργεία και απογευματινά ιατρεία»

Στην μεγάλη ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά και τον αδιάκοπο αγώνα που συνεχίζεται αναφέρθηκε ο υφυπουργούς Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης στην σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανέφερε:

«Τα μέτρα που λάβαμε εξ’ αρχής είχαν δυο στόχους, τον περιορισμό της μετάδοσης και την ενίσχυση του ΕΣΥ προκείμενου να παραμείνει λειτουργικό. Τα καταφέραμε!»

Επειτα, υπογράμμισε τα στοιχεία που θα βοηθήσουν την πολιτεία να παραμείνει μέσα στους στόχους της και να διατηρήσει τα κεκτημένα της:

«Η υγιεινή των χεριών, η αναπνευστική υγιεινή, η χρήση μάσκας στους πολυσύχναστους χώρους και η τήρηση της ελάχιστης απόστασης μεταξύ δυο ατόμων», είναι αυτά που θα βοηθήσουν τα μέγιστα σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανακοίνωσε επίσης, ότι τα κέντρα κορωνοϊού συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους, ενώ οι μονάδες ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για ασθενής με τον φονικό ιό θα παραμένουν σε ετοιμότητα.

Αρχίζουν και πάλι τα τακτικά χειρουργεία και τα απογευματινά ιατρεία

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι αρχίζουν ξανά τα τακτικά χειρουργεία και τα απογευματινά χειρουργεία και δημιουργούνται μονάδες αποκλειστικά για τον κορωνοϊό σε όλη τη χώρα. «Δημιουργούμε στρατηγικό απόθεμα κλινών προκείμενου να είμαστε έτοιμοι. Αξιοποιούμε τις δωρεές που έχουν γίνει οι οποίες φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ», τόνισε ο υφυπουργός.

«Δεν τίθεται ζήτημα χρημάτων, η προστασία των πολιτών πάνω από όλα»

Οπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, «3748 άτομα υπηρετούν ήδη το ΕΣΥ ξεπερνώντας το όριο των 2.000 που είχαμε αρχικά θέσει. Αυξήσαμε κατά 145 εκατ. ευρώ την χρηματοδότηση του ΕΣΥ. Θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση καθώς δεν τίθεται ζήτημα χρημάτων αφού προέχει η προστασία των συμπολιτών μας».
Τέλος, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στην μεγάλη παρακαταθήκη που έχει πλέον το ΕΣΥ για το μέλλον: «Θα καλύψουμε τις ανάγκες για διεξαγωγή τεστ σύμφωνα με τα κριτήρια των επιστημόνων. Διενεργούνται περισσότεροι έλεγχοι στο ιατρικό προσωπικό. Οι Ελληνες ερευνητές συνεχίζουν να συμμετέχουν σε κλινικές μελέτης για την ανακάλυψη θεραπείας ή εμβολίου.

Διανύσαμε τεράστια απόσταση για να καλύψουμε ελλείψεις 10ετιών στο ΕΣΥ. Εχει δημιουργηθεί πλέον η παρακαταθήκη ώστε το ΕΣΥ να γίνει πιο αποτελεσματικό στο μέλλον. Οσα έχουμε κερδίσει ως τώρα δεν πρέπει να τα χάσουμε».

Πηγή
iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button