ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κοντοσούβλι: Πήρε επιτέλους τη θέση που του αξίζει – Πρωτιά στη λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα πιάτα

Taste Atlas: Στην κορυφή της λίστας με τα πιάτα με χοιρινό του Taste Atlas είναι και το δικό μας ελληνικό κοντοσούβλι

Ωστόσο αυτή δεν είναι η μόνη ελληνική θέση και γεύση στη λίστα αφού στη θέση 48 φιγουράρει και η γουρουνοπούλα, μια κλασική επιλογή στη νότια Ελλάδα, με το χοιρινό να ψήνεται ολόκληρο και να αποκτά τραγανή πέτσα.
Επίσης υπάρχει και το χοιρινό με σέλινο στην 74η θέση, ένα παραδοσιακό χειμωνιάτικο φαγητό με χοιρινό μαγειρεμένο σε σάλτσα αυγολέμονο.

Το Κοντοσούβλι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτελείται από μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος, τα οποία μαρινάρονται σε μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών, στη συνέχεια περνιούνται σε σούβλα και ψήνονται αργά σε σούβλα, παρόμοια με το γύρο ή το σουβλάκι. Η μαρινάδα συνήθως περιέχει συστατικά όπως σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, πάπρικα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και κόκκινο κρασί.

Μετά την μαρινάδα, το κρέας περνάει σε μια μεγάλη σούβλα και ψήνεται πάνω από ανοιχτή φωτιά, με αποτέλεσμα μια πλούσια και γευστική κρούστα εξωτερικά και έναν ζουμερό, τρυφερό εσωτερικό. Το ψημένο κρέας συνήθως σερβίρεται σε χοντρές φέτες και συχνά συνοδεύεται από πίτα, τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα, μεταξύ άλλων πιθανών συνοδευτικών.

Παραδοσιακά, ετοιμαζόταν για το Πάσχα, αλλά σήμερα μπορεί να βρεθεί στα μενού των ελληνικών ταβερνών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η λίστα

taste atlas 819x1024

eleftherostypos.gr/

Χορηγούμενη

papathanasiou2025 Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button