ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Κωνσταντόπουλος: «Να αποκατασταθούν άμεσα οι αδικίες στη μοριοδότηση στελεχών στο Αεροδρόμιο Ακτίου»

Συζητήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο, η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Κωνσταντόπουλος σχετικά με τις επανειλημμένες αδικίες στη μοριοδότηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούντων στο αεροδρόμιο του Ακτίου.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε ότι μετά τη μετονομασία του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Ακτίου σε Μονάδα Υποστήριξης FOB AKTION τον Ιούλιο του 2018, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε αυτό, αδικούνται στη μοριοδότησή τους, καθώς λαμβάνουν το 1/3 των μορίων ανά μήνα σε σχέση με όσα λάμβαναν με την προηγούμενη ονομασία. Συνεπώς αδικούνται για περίπου 34 μήνες. Τόνισε επίσης ότι το ζήτημα αυτό είχε θέσει με ερωτήσεις του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας τον Φεβρουάριο και το Νοέμβριο του 2020. Κι ενώ το Υπουργείο, είχε αναγνωρίσει ότι υφίσταται πρόβλημα στη μοριοδότηση, αναφέροντας ότι το σύστημα μοριοδότησης βρισκόταν υπό επικαιροποίηση, δεν υπήρξε καμία εξέλιξη. Το αποτέλεσμα είναι, όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στο Άκτιο να αδικούνται στη μοριοδότηση και συνεπώς στις μεταθέσεις, με ευθύνη του Δημοσίου. 


Ο κ. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στην ερώτηση, ανέφερε ότι το ζήτημα επικαιροποίησης του συστήματος μοριοδότησης των μονάδων και υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων εξετάζεται συνολικά και ολοκληρωμένα από το Υπουργείο, όχι κατά μονάδα, αλλά σε διακλαδικό επίπεδο υπό τον συντονισμό του ΓΕΕΘΑ. Στο πλαίσιο αυτό έχουν συμπεριληφθεί  προτάσεις του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για το FOB ΑΚΤΙΟΝ με στόχο τη δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των στελεχών. Διαβεβαίωσε τον κ. Κωνσταντόπουλο, ότι η μοριοδότηση του FOB Ακτίου δεν θα παραβλεφθεί κατά τη θέσπιση του συνολικού πλαισίου μοριοδότησης που εξετάζει το Υπουργείο και θα υπάρχει η σχετική προσαρμογή με πνεύμα ισοτιμίας και δικαιοσύνης. Ανέφερε τέλος, ότι μέσα στο καλοκαίρι το Υπουργείο σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ένα συνολικότερο νομοσχέδιο για ρύθμιση σταδιοδρομικών ζητημάτων και στο πλαίσιο αυτό θα ρυθμιστεί συνολικά το ζήτημα της μοριοδότησης.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος απαντώντας στον Υπουργό, υπογράμμισε τη σημασία της Μονάδας Υποστήριξης FOB ΑΚΤΙΟΝ, της οποίας το έργο και η αποστολή δεν έχει αλλάξει και δεν έχει μειωθεί παρά τη μετονομασία της. Συνεπώς, ανέφερε, η μοριοδότηση των στελεχών θα πρέπει να επανέλθει στα προγενέστερα επίπεδα. Επίσης σημείωσε ότι το ζήτημα εκκρεμεί για τρίτο χρόνο και παρά το ότι το Υπουργείο προσπαθεί να επιλύσει συνολικά το θέμα της μοριοδότησης, ο χρόνος περνά σε βάρος των υπηρετούντων στο Άκτιο. Με τα δεδομένα αυτά, ο κ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε από τον Υπουργό να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button