ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Δ. Κωνσταντόπουλος σε κυβέρνηση: “Δημιουργείτε ένα εθνικό δίλημμα βαθιά διχαστικό” (video)

“Το όνομα των Σκοπίων πρέπει να είναι απαλλαγμένο από μνήμες αλυτρωτικού χαρακτήρα. Πρέπει όμως και να είναι θωρακισμένο από κάθε μελλοντική επιβουλή”.
 
 
Βασικά σημεία ομιλίας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης
  • Μέσα στον Αρμαγεδώνα των νέων μέτρων , η κυβέρνηση δραπετεύει από την κοινωνική κατακραυγή, με τρόπο επικίνδυνο και εθνικά επισφαλή.
  • Από τα διλήμματα των μνημονιακών – αντιμνημονιακών , περάσαμε στα διλήμματα των προοδευτικών – μη προοδευτικών .
  • Με την πολιτική που εφαρμόζετε κύριοι της Κυβέρνησης, δημιουργείτε ένα εθνικό δίλημμα που είναι βαθιά διχαστικό και στο οποίο δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε. Είναι λιγότερο Έλληνες όσοι αποδέχονται τους όρους της συμφωνίας; Ή αγαπούν περισσότερο τη Μακεδονία όσοι απορρίπτουν κάθε ονομασία που την εμπεριέχει; Διότι αυτά τα μετρήματα είναι εθνικά επιζήμια και συναισθηματικά οδηγούν σε εντάσεις και συγκρούσεις.
  • Για μια ακόμη φορά η Δημοκρατική Παράταξη έβαλε μπροστά το Εθνικό και Πατριωτικό χρέος ,από το πρόσκαιρο κομματικό όφελος. Εμείς αυτό κάνουμε διαχρονικά. Δεν εκχωρούμε τίποτα και δε διεκδικούμε τίποτα.
  • Το όνομα των Σκοπίων πρέπει να είναι απαλλαγμένο από μνήμες αλυτρωτικού χαρακτήρα. Πρέπει όμως και να είναι θωρακισμένο από κάθε μελλοντική επιβουλή.
  • Η συμφωνία που έρχεται έχει σημεία θετικά που επισημάναμε από την πρώτη στιγμή. Απέχει όμως από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει και αφορούν την εθνότητα , την  ταυτότητα, τη γλώσσα , το χρόνο που γίνεται η πρόσκληση του ΝΑΤΟ. Το όνομα της γείτονας χώρας, το όνομα της γλώσσας και ο αυτοπροσδιορισμός της εθνότητας είναι οι κόφτες , οι δικλείδες διαχρονικής ασφάλειας  σε κάθε σκέψη αλυτρωτισμού.
  • Η πρόταση δυσπιστίας ψηφίζεται από εμάς. Για να σταματήσει ο κατήφορος της χώρας. Για να σταματήσει η κρίση των θεσμών.

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button