ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Δ. Κωνσταντόπουλος: “Να στηριχθούν οι ελαιοπαραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας”

Την στήριξη των ελαιοπαραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας που έχουν πληγεί από την ξηρασία, ζητά με ερώτηση του στη βουλή ο βουλευτής της Δημ. Συμπαράταξης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Η ερώτηση κατατέθηκε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη και έχει ως εξής:

“Κύριε Υπουργέ,

Τους τελευταίους μήνες, παρατηρήθηκε μεγάλη ανομβρία και ξηρασία σε πολλές περιοχές της χώρας, με το φαινόμενο να είναι ιδιαίτερα έντονο στην Αιτωλοακαρνανία. Τούτο είχε βαρύτατες συνέπειες στα ελαιόδεντρα, με τις ζημίες να είναι περισσότερο εκτεταμένες στα ξηρικά αγροτεμάχια που δεν αρδεύονται και οι καρποί πέφτουν από τα δέντρα.

Ακόμα όμως και στα αρδευόμενα, οι καρποί λόγω της ξηρασίας είτε δεν έφτασαν στο αναμενόμενο μέγεθος είτε υπέστησαν βλάβες.

Τα προβλήματα αυτά επηρεάζουν ευθέως και την ποσότητα και ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου και οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, βλέποντας το εισόδημά τους να συρρικνώνεται ακόμα και σε ποσοστό 90%.

Κύριε Υπουργέ, οι ελαιοπαραγωγοί έχουν ανάγκη τη στήριξη του Υπουργείου προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ξηρασίας και να μην οδηγηθούν στην καταστροφή, μέσα από ανάληψη πρωτοβουλιών και χορήγηση αποζημιώσεων.

Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε:

Έχει ενημερωθεί το Υπουργείο για τις εκτεταμένες ζημίες που έχουν υποστεί οι ελαιοπαραγωγοί της χώρας και ιδίως της Αιτωλοακαρνανίας από την ξηρασία;
Ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύετε να αναλάβετε για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών και σε ποιο χρονοδιάγραμμα; Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να καταβληθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button