ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Κωνσταντάρας για το κρούσμα κορωνοϊού: “Να μην ανησυχούν οι πολίτες”

Eντείνονται οι έλεγχοι σε όλο το εύρος του δήμου Θέρμου για την εφαρμογή των μέτρων

Αυξητική τάση παρουσιάζουν τελευταία τα κρούσματα σε πανελλαδικό επίπεδό αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία.

Μετά τα θετικά τεστ των παικτών του Παναιτωλικού, επιβεβαιώθηκαν άλλα τρία κρούσματα από ετεροδημότες. Την περασμένη Παρασκευή κρούσμα έχει εμφανιστεί και στην περιοχή του Θέρμου το οποίο έγινε γνωστό σήμερα. Ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας με ανακοίνωση διαβεβαιώνει τους δημότες να μην ανησυχούν.

Η ασθενής, όπως αναφέρει, προσήλθε να εξεταστεί από το αρμόδιο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ και δεν είχε καμία επαφή με τον οποιονδήποτε στην περιοχή του Θέρμου.

Οι ανακοινώσεις του Ε.Ο.Δ.Υ. αποδείχτηκαν στην πράξη, ότι χρεώνουν κρούσματα εκεί που δηλώνει ο ελεγχόμενος μόνιμη κατοικία ή εκεί που εξετάστηκε από το κλιμάκιο .

“Απομένει σε εμάς όλους να περιφρουρήσουμε την υγεία μας τηρώντας αυστηρά τις αποστάσεις ,την χρήση μάσκας και τους κανόνες ατομικής υγιεινής” τονίζει στην ανακοίνωση του ο κ. Κωνσταντάρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δημάρχου Θέρμου:

“Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε πανελλαδικό επίπεδο είναι εύλογο να προκαλεί ανησυχία σε όλο τον κόσμο.

Στην Αιτωλοακαρνανία η κατάσταση εξακολουθεί να είναι απόλυτα ελεγχόμενη, ωστόσο ο εντοπισμός/επιβεβαίωση σποραδικών κρουσμάτων είναι αρκετός ώστε να προκαλείται εύλογη ανησυχία για κίνδυνο διασποράς .

Ταυτόχρονα εμφανίζονται φαινόμενα παραπληροφόρησης τα οποία προκαλούν επιπλέον ζητήματα. Οι ανακοινώσεις του Ε.Ο.Δ.Υ. αποδείχτηκαν στην πράξη, ότι χρεώνουν κρούσματα εκεί που δηλώνει ο ελεγχόμενος μόνιμη κατοικία ή εκεί που εξετάστηκε από το κλιμάκιο .

Σχετικά με δημοσιεύματα για κρούσμα που χρεώθηκε στο Θέρμο , διαβεβαιώνω τους πολίτες να μην ανησυχούν . Η ασθενής προσήλθε να εξεταστεί από το αρμόδιο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ και δεν είχε καμία επαφή με τον οποιονδήποτε στην περιοχή του Θέρμου. Απομένει σε εμάς όλους να περιφρουρήσουμε την υγεία μας τηρώντας αυστηρά τις αποστάσεις ,την χρήση μάσκας και τους κανόνες ατομικής υγιεινής .

Από σήμερα εντείνονται οι έλεγχοι σε όλο το εύρος του δήμου για την εφαρμογή των μέτρων.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η περίοδος αυτή να είναι σύντομη και η περιοχή μας να μην «χτυπηθεί» από τον Covid-19 . Είναι στο χέρι μας ….!
13/8/2020
Γραφείο τύπου δημάρχου Θέρμου “.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button