Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κόνιτσα: Ο δήμαρχος θέλει να επαναφέρει άγαλμα της βασίλισσας Φρειδερίκης

Αντιδράσεις προκαλεί η επιθυμία του δημάρχου της Κόνιτσας για επανατοποθέτηση του αγάλματος της βασίλισσας Φρειδερίκης στην πόλη.

Να επανατοποθετήσει στην Κόνιτσα το άγαλμα της βασίλισσας Φρειδερίκης επιθυμεί ο δήμαρχος της πόλης Νίκος Εξάρχου, όπως ο ίδιος τόνισε σε συνέντευξή του στο τοπικό κανάλι Ήπειρος TV1. Οπως σημειώνει ο ίδιος ο δήμαρχος, επιθυμεί την επανατοποθέτηση του αγάλματος για λόγους τουρισμού.

«Θα πρέπει να αναδείξουμε ότι έχει σχέση με την ιστορία μας… Θα πρέπει να τελειώνουν τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα» ανέφερε στη συνέντευξή του και μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τους Μπολσεβίκους «που δεν κατέστρεψαν κανένα άγαλμα στην Ρωσία αλλά και τα κρεματόρια της Γερμανίας που σήμερα έχουν μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι «έχουμε το άγαλμα της βασίλισσας Φρειδερίκης, ένα ιστορικό άγαλμα για την τοποθέτηση του οποίου υπάρχουν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά κανένας δεν μιλάει για αυτό» ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως το άγαλμα πρέπει να τοποθετηθεί δεσμευόμενος πως θα το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Ικανοποιεί αιτήματα φιλοβασιλικών κύκλων»

Η συνέντευξη του δημαρχου προκάλεσε αντιδράσεις από την βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, που μίλησε «σκοταδισμό» και «οπισθοδρομικότητα» από πλευράς του Νίκου Εξάρχου. Μάλιστα τον κατηγόρησε για εξυπηρέτηση «αιτημάτων φιλοβασιλικών κύκλων».

«Όσο και αν κάποιοι σήμερα προσπαθούν να αναθεωρήσουν την ιστορία, να αγιοποιήσουν και να τιμήσουν τους δυνάστες του ελληνικού λαού, προσβεβλημένοι από ιδεολογική τυφλότητα και μονομέρεια, ας μην ξεχνούν πως ο λαός μας έχει απαντήσει με σαφήνεια στα ιστορικά ερωτήματα που του τέθηκαν. Με το Δημοψήφισμα του 1974, το 69.18% των πολιτών έστειλε τον εγκάθετο θεσμό της Βασιλείας στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας, εξασφαλίζοντας μια συντριπτική νίκη υπέρ της Δημοκρατίας» τονίζει η κα Τζούφη.

Προσθέτει δε ότι η Κόνιτσα είναι μια περιοχή που «έχει ταλαιπωρηθεί από τις ακροδεξιές πολιτικές και το φανατισμό από την περίοδο του εμφυλίου μέχρι τις μέρες μας». Και κλείνει την παρέμβασή της… θυμίζοντας στον δήμαρχο ότι «όταν ο ελληνικός λαός πολεμούσε στα παγωμένα βουνά ενάντια στον κατακτητή, η Φρειδερίκη μαζί με τη βασιλική οικογένεια απολάμβανε τον ζεστό ήλιο στην Αίγυπτο και στη Νότια Αφρική».

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button