Γεγονότα

Κομμάτι μετεωρίτη έπεσε στα Καλύβια;

koi-kalyvia-meteoritis1Θραύσματα από κομμάτι του μετεωρίτη που διέσχισε τον ουρανό της δυτικής Ελλάδας το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, έπεσαν σε κεντρικό σημείο των Καλυβίων Αγρινίου, σύμφωνα με το τοπικό blog http://www.kalyvia.gr/

Σύμφωνα με αναφορές αυτοπτών μαρτύρων της περιοχής,  είπαν ότι είδαν το φαινόμενο με την φωτεινή πύρινη μάζα να περνά ταχύτατα στον ουρανό, ενώ κατά τις 21.30-21.40 το βράδυ, οι κάτοικοι που διαμένουν πίσω από το δημοτικό κατάστημα της κοινότητας Καλυβίων, δίπλα στην πλατεία, άκουσαν δυνατό θόρυβο και βγήκαν από τα σπίτια τους για να δουν τι είχε συμβεί… Αυτό που περιέγραψαν ήταν ότι, σε διπλανό ακάλυπτο χώρο υπήρχαν αρκετά μικρά θραύσματα, μαύρου χρώματος, τα οποία έμοιαζαν όπως τα κάρβουνα, αλλά είχαν μεγαλύτερο βάρος και άλλη υφή. Κανένας, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους, δεν είχε καθαρίσει ή πετάξει τις προηγούμενες μέρες κάποιο τζάκι  οπότε συμπεραίνουν ότι τα θραύσματα προήλθαν από τον…ουρανό!

koi-kalyvia-meteoritis2Το μεγάλο φωτεινό αντικείμενο, σύμφωνα με τους ειδικούς, ήταν μετεωρίτης που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς. Το γεγονός ότι έπεσε στη θάλασσα, σύμφωνα με τους επιστήμονες βοήθησε στο να μην υπάρξουν καταστροφές. Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες λοιπόν τους ειδικούς να συλλέξουν και να μελετήσουν τα θραύσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button