ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Κοκκινοβασίλης Πολυδεύκης: “Ο νομός μας είναι από αυτούς με τα μεγαλύτερα προβλήματα στην περιφέρεια”

Στις τριπλές εκλογές της 26 Μαΐου (Ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές) δίνεται η μάχη για το πόσο οι κοινωνικές αντιστάσεις υπάρχουν και εκφράζονται και στην κάλπη ή κατά πόσο οι δυνάμεις του συστήματος εδραιώνουν την κυριαρχία τους και σταθεροποιούν το πολιτικό σύστημα από την αστάθεια που έφερε το κίνημα αμφισβήτησης τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Αν οι δυνάμεις που θέτουν το ζήτημα της Ανατροπής ως αναγκαιότητα και μόνη λύση εξόδου από τα μνημόνια και την κατάργηση τους μπορούν να πετύχουν νίκες απέναντι στο αντιλαϊκό αντεργατικό συνασπισμό κυβέρνησης ΕΕ κεφαλαίου.

Οι περιφέρειες αποτελούν εργαλείο προώθησης των αντιδραστικών τομών του μπλοκ της εξουσίας με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, την άγρια φορολογία των κατοίκων και ανάπτυξη με χρήματα από ΕΣΠΑ με κατάργηση του ΚΑΠ (κεντρικών αυτοτελών πόρων) για προώθηση της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης μέσω ιδιωτικοποιήσεων. Στην ουσία πρόκειται για το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, την σύμπραξη δημόσιου ιδιωτικού τομέα, την απαξίωση και το ξεπούλημα και μετά έργα πρόσβασης και επιδότησης εξυγίανσης, την καταστροφή του περιβάλλοντος στο όνομα της κερδοφορίας για παραχώρηση, διευκόλυνση από τις περιφέρειες στην αρπαγή του πλούτου από τους λεγόμενους επιχειρηματίες ( φυσικού πλούτου, υδρογονάνθρακες, νερό, λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσιων χώρων κ.α.). Δεν στηρίζουν την αγροτική παραγωγή και την αφήνουν να διαλυθεί με την εγκατάλειψη του αρδευτικού δικτύου, με το πρόβλημα στον νομό μας να είναι πολύ μεγάλο. Δεν στηρίζουν τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας αλλά ακούμε παραμύθια για πρωτογενή τομέα. Συντάσσονται με την πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων για ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς αφού επιβάλουν μεγάλη φορολογία, ακριβά εφόδια, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, σπόροι, ακριβό ρεύμα, πετρέλαιο. Κάνουν τα στραβά μάτια όταν οι τραπεζίτες αρπάζουν τη λαϊκή περιουσία με τους πλειστηριασμούς, η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στους φτωχούς που δεν έχουν να πληρώσουν. Δεν υπερασπίζονται τα εργατικά δικαιώματα και αιτήματα για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Στο Ξηρόμερο, την Τριχωνίδα, στον Βάλτο το εισόδημα των κατοίκων προέρχεται κυρίως από την κτηνοτροφία που αργοπεθαίνει.
Ο νομός μας είναι από αυτούς με τα μεγαλύτερα προβλήματα στην περιφέρεια , με συνεχόμενη υποβάθμιση του επιπέδου ζωής, με εγκατάλειψη των χωριών για δουλειά στην πόλη ή στο εξωτερικό, κυρίως για τη νεολαία, με αποτέλεσμα τα περισσότερα σχολεία στα χωριά να έχουν κλείσει και οι μόνιμοι κάτοικοι να είναι άτομα μεγάλης ηλικίας. Η συνεχόμενη μείωση του πληθυσμού του νομού μας μαρτυρά την κατάσταση που επικρατεί, το μισό διαλυμένο οδικό δίκτυο, τα έργα που μένουν στάσιμα, Αμβρακία Άκτιο, η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό που ποτέ δεν συζητήθηκε επίσημα, η κατασκευή της οδού Αγρινίου- Καρπενησίου προχωράει με βήματα χελώνας, η εθνική οδός που έχει εγκαταλειφθεί, τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν υπάρχουν. Τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία του νομού υπολειτουργούν και οι ασθενείς αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Πάτρα και νοσηλεία.
Η Αριστερή Παρέμβαση ( Αντικαπιταλιστική Κίνηση στην Δυτική Ελλάδα) όπως έχει κάνει και στο παρελθόν στα περιφερειακά συμβούλια θα αναδείξει αυτά τα προβλήματα και στο μέλλον, θα υπερασπίζεται τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα στην περιοχή μας, με αγωνιστές υποψήφιους γι αυτό καλώ τον λαό της περιοχής μας και του νομού μας να στηρίξει και να ψηφίσει τον συνδυασμό μας ώστε στη μάχη αυτή να βγει ενισχυμένος.
*Κοκκινοβασίλης Πολυδεύκης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στην ΔΥΤΙΚΓ ΕΛΛΑΔΑ) μέλος ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Οικοδόμων Αγρινίου. Επάγγελμα Οικοδόμος.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close