ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δήμος Μεσολογγίου: “Αφαιρούν πόρους αντιπλημμυρικών, για διαταγή πληρωμής επιχειρηματία”

Σε νέες καταγγελίες, αυτή τη φορά της αφαίρεσης σημαντικών πόρων που σχετίζονται με τη αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Μεσολογγίου, για την πληρωμή δικαστικής απόφασης, προχωρά η παράταξη “Η Κοινωνία Μπροστά’ στον δήμο Μεσολογγίου.

Η παράταξη κάνει λόγο μεταξύ άλλων για απόφαση για την οποία προκύπτουν ερωτηματικά νομιμότητας, αφού “μπαίνει χέρι” σε κρατική χρηματοδότηση, που μάλιστα αφορά σε κρίσιμο τομέα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης:

“Οι “επιστήμονες”… ξαναχτύπησαν. Με σχετική απόφαση (151/2019) του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2019» και ενώ είχαν αποχωρήσει πλέον όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αφαιρούν 24.412 ευρώ από το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ» και τα διαθέτουν μέσω του αποθεματικού για «Ρύθμιση οφειλών ΠΟΕ από δικαστικά».

Ταυτόχρονα η Οικονομική Επιτροπή με την υπ’ αριθ. 134/2019 (ορθή επανάληψη) απόφασή της παραιτείται από την άσκηση ένδικου μέσου κατά διαταγής πληρωμής επιχειρηματία με σχεδόν ίδιο ποσό (24.645 ευρώ).

Με δυο λόγια αφαιρούν χρήματα από την κρατική χρηματοδότηση για την αντιπλημμυρική προστασία, που ακόμα και σήμερα είναι τόσο απαραίτητα, για να πληρώσουν τα φαγοπότια τους, τα οποία επιβαρύνουν τους δημότες και μάλιστα με καπάρο…
Αιδώς Αργείοι…

ΥΓ1. Από που και ως που είναι νόμιμη η αφαίρεση πολύτιμων πόρων από την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου, τη στιγμή κατά την οποία η συγκεκριμένη πίστωση δεν μπορεί να διατεθεί για άλλο σκοπό; Ακούει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και οι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι;

ΥΓ2. Και επειδή κατά πάγια πρακτική σας θα προσπαθήσετε να στρέψετε τον συγκεκριμένο επιχειρηματία κατά της παράταξής μας, εμείς δηλώνουμε ότι δεν έχουμε τίποτε, όχι μόνον μ’ αυτόν, αλλά και με όλους αυτούς που με ελαφρά τη καρδία προβαίνετε σε αναθέσεις, χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες πιστώσεις και κατόπιν τους οδηγείτε στην πεπατημένη έκδοσης διαταγών πληρωμής κατά του Δήμου”.

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button