ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

“Η Κοινωνία Μπροστά”: “Διάλυση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου”

“Το “παπόρο” που δεν… σφύριξε, το CHRISTINA-O που… απέπλευσε και η διάλυση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου…”, τιτλοφορείται η νέα ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του Μεσολογγίου “Η Κοινωνία Μπροστά”.

Αναλυτικά:


“Πρέπει να ομολογήσει κανείς ότι οι εξελίξεις στο θαλάσσιο μέτωπο του λιμένα Μεσολογγίου είναι απογοητευτικές για τον κ. Καραπάνο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

α) Με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά (Κεφαλονιά και Ζάκυνθο) πάει… περίπατο για μια ακόμα φορά. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας αλλά και από την απόσυρση ενδιαφέροντος από τη ναυτιλιακή εταιρεία κατά την τρέχουσα περίοδο.

β) Η επικοινωνιακή φιέστα – στα πλαίσια της εξωστρέφειας! – με το CHRISTINA-O που… απέπλευσε για μέρη μακρινά, καταδεικνύει με τον πλέον πειστικό τρόπο, ότι όλα ήταν ενταγμένα σε μια “στρατηγική” χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Και βέβαια, το CRISTINA-O δεν απέδωσε τα προβλεπόμενα ναύλα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, πλην 950 ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα και 1.000 ευρώ για νερό, τη στιγμή κατά την οποία, σε άλλες λιμενικές εγκαταστάσεις, θα πλήρωνε χιλιάδες ευρώ για πέντε (5) μήνες πρόσδεσης και προσόρμισης, όπως έγινε στο λιμάνι Μεσολογγίου. Κατά τα άλλα οι “ημέτεροι” επισκέφθηκαν την θαλαμηγό στα πλαίσια της “εξωστρέφειας” ή της εσωστρέφειας;

γ) Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, στο οποίο προεδρεύει ο κ. Καραπάνος, με πρόσφατη απόφασή του (22 Απρίλιος 2019) ενέκρινε δαπάνες από οφειλές των Παρελθόντων Οικονομικών Ετών (ΠΟΕ) 104.278,93 ευρώ. Μεταξύ αυτών: απλήρωτοι οι ορκωτοί λογιστές, 22.320 ευρώ για παλιότερους διαχειριστικούς ελέγχους (2009-2014 και 2011-2014) τα έτη 2016 και 2017, απλήρωτος ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος, 4.997,20 ευρώ (2016), απλήρωτα τα φωτιστικά σώματα Led, 4.984,80 ευρώ (2016), απλήρωτοι οι ξύλινοι διάδρομοι και οι κάδοι απορριμμάτων σε Τουρλίδα και Αγία Τριάδα, 4.521 ευρώ (2016), απλήρωτη η MARNET ATE, 24.800 ευρώ (2016) για μελέτη εναλλακτικών σεναρίων για πρόσδεση θαλαμηγών(!) στον λιμένα, απλήρωτες οι ομπρέλες θαλάσσης και τα δοχεία απορριμμάτων, 8.270 ευρώ (2016), απλήρωτη η παροχή υπηρεσιών για χωροθέτηση υδατοδρομίου, 4.990 ευρώ (2017) και τόσα άλλα!!!

Με δυο λόγια ο “αναμορφωτής” του λιμένα κ. Καραπάνος είναι πολλαπλά εκτεθειμένος σε όσα ψευδή κατά καιρούς διακινεί δεξιά και αριστερά. Και αυτό φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Το δε τελευταίο είναι το εξής:

Τη στιγμή κατά την οποία γνωρίζει πλέον ότι δεν θα γίνει ακτοπλοϊκή σύνδεση, διαθέτει 35.000 ευρώ για κατασκευές (περίφραξη, στέγαστρο) και αποτύπωση του συγκεκριμένου χώρου, που υποτίθεται ότι προς το παρόν θα εξυπηρετήσουν μια ανύπαρκτη σύνδεση!!

Το σίγουρο είναι ότι στα σίδερα που αυτή τη στιγμή εξέχουν στο υπό κατασκευή στέγαστρο, πιθανόν να βρουν πρόσδεση τα αδέσποτα…

Αυτά τα ολίγα και καλό Σαββατοκύριακο… Δέκα μέρες μείνανε ακόμα.

ΥΓ 1. Μην αυτοπαρουσιάζεστε ως οι κύριοι παράγοντες για την θετική εξέλιξη στην Μαρίνα. Ο κ. Jo Mennen αναφέρθηκε ξεκάθαρα στο ποιος έβαλε πλάτη και βοήθησε την όλη υπόθεση, πράγμα το οποίο εσείς, σε σχετικό δελτίο τύπου, αποκρύψατε. Σας βλέπουν…

ΥΓ 2. Το θέμα με την ύδρευση του Αιτωλικού – ο ένας να πίνει με το λάστιχο και ο άλλος να φτύνει το νερό – θα μείνει στην ιστορία. Συνεχίστε έτσι τις επόμενες ημέρες, μπας και πείσετε και τους εαυτούς σας…

ΥΓ 3. Όπου ραχούλα, δρομάκι και στάνη, άσφαλτος και μπετόν, στις τελευταίες προ του… καταποντισμού ημέρες. Άτιμε Μαυρογιαλούρε…”.

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button