ΕργασίαΡοή Ειδήσεων

Κοινωφελής: Αυτό είναι το τελικό νομοσχέδιο με την τετράμηνη παράταση

Δημοσιεύτηκε το τελικό νομοσχέδιο «Κύρωση των επιμέρους συμβάσεων για τα Έργα V και VI της από 06-09-2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας», όπου μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και την τροπολογία, με την οποία δίνεται παράταση για τέσσερις μήνες  για τον α΄κύκλο Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 30.333 εργαζόμενους και λήγει στις 10 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας κ. Μπάρκας, η τετράμηνη παράταση, αντί για της δίμηνης που είχε αρχικά ειπωθεί, δίνεται γιατί:

-Πρώτον για να μην υπάρχουν χρονικά κενά μεταξύ των δύο προγραμμάτων, καθώς, όπως τόνισε ο υφυπουργός επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, συνεχίζεται κανονικά η προετοιμασία για τον β΄κύκλο της Κοινωφελούς, ο οποίος θα ξεκινήσει να υλοποιείται από τον Οκτώβριο

-Να συμπέσει με την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών Αρχών.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάρκα, το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε αυτή την κίνηση ανταποκρινόμενο σε 299 αιτήματα, κυρίως, δήμων αλλά και περιφερειών και, βεβαίως, των ίδιων των εργαζόμενων.

Να σημειωθεί ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου υπερψηφίστηκαν μια σειρά τροπολογιών που αφορούν ευρεία γκάμα θεμάτων όπως:Aφορολόγητο, Τι περιλαμβάνει, τροπολογία- Στα βαρέα & ανθυγιεινά οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων, επιδότηση επιτοκίου για 40.000 δανειολήπτες του ΟΕΚ 17 υπουργικές τροπολογίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΤΕΛΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

aftodioikisi.gr

 

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close