Υγεία-Ομορφιά

Κοιλιοπλαστική– Αφαιρέστε με ασφάλεια το κοιλιακό λίπος σε λίγες ώρες

Αφαιρέστε με ασφάλεια το κοιλιακό λίπος σε λίγες ώρες.

Η κοιλιοπλαστική είναι μία επέμβαση η οποία έχει σαν στόχο να αφαιρέσει το λίπος που περισσεύει από την κοιλιά.

Υποψήφιοι ασθενείς γι’ αυτήν την επέμβαση είναι εκείνοι που έχουν χάσει απότομα πολλά κιλά και το λίπος της κοιλιάς ξεχείλισε, είτε με τα χρόνια έχουν παραπανίσιο δέρμα στην κοιλιά. Πολλές γυναίκες και μετά τη γέννα ή τις γέννες επιλέγουν να υποβληθούν σε αυτήν την επέμβαση.

Πρόκειται για μία επέμβαση που πραγματοποιείται κάτω από γενική αναισθησία. Ο πλαστικός χειρουργός ξεκινάει, κάνοντας λιποαναρρόφηση σε συγκεκριμένες περιοχές της κοιλιάς και της οσφυϊκής χώρας και στην συνέχεια προχωράει με την αφαίρεση του παραπανίσιου δέρματος καθώς και στην σύσφιξη του κοιλιακού τοιχώματος.

Ο ασθενής χρειάζεται να μείνει στο νοσοκομείο ένα βράδυ. Μετεγχειρητικά μπορεί να κινητοποιηθεί γρήγορα, φορώντας μία ειδική ζώνη. Το τελικό αποτέλεσμα για να φανεί χρειάζεται 2-3 μήνες για να φανεί 100% και να σταθεροποιηθεί.

Αρχικά όπως είναι λογικό, υπάρχουν μελανιές και οίδημα, συμπτώματα τα οποία υποχωρούν με το πέρας λίγων εβδομάδων. Εφόσον δεν υπάρχει παραπανίσιο δέρμα, ο γιατρός μπορεί να αφαιρέσει μόνο το λίπος και να μην προχωρήσει σε εκτομή του δέρματος.

Υπάρχει και η miniκοιλιοπλαστική, στην οποία μπορεί να υποβληθεί κάποιος με μικρότερη τομή από την συνηθισμένη, χωρίς να επεκτείνεται το χειρουργείο πάνω από τον ομφαλό. Σε αυτήν την επέμβαση υποβάλλονται γυναίκες και άνδρες με μικρή χαλάρωση.

Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να κάνει λιπομεταφορά από το λίπος της κοιλιάς σε κάποια άλλη περιοχή που χρειάζεται ενίσχυση και γέμισμα, με την τεχνική FatGrafting.

Πλαστικός Χειρουργός Νεκταρία Λαμπρινάκη

2106727400

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button